krystianzach, dnia 21 Gru 2014 - 15:29, napisał:
Widzę ze kolega ma słabą wiedze na temat laminatów.
To znaczy?
Napisano 21 grudzień 2014 - 18:01
To znaczy że żywica po jakimś czasie utlenia się i kruszeje (starzeje). Dużo zależy też od tego w jakich warunkach jest przechowywany dany element. Znaczący wpływ ma też żywica jaką się stosuje. Epoksydy wytrzymują więcej niż żywice poliestrowe dlatego też stosowane są w lotnictwie.
Napisano 21 grudzień 2014 - 22:41
Dużo zależy. To słowo klucz :-D
Napisano 02 styczeń 2015 - 12:16
Mała aktualizacja.Doszło parę części.
Widelec Ridley 4ZA.
Koła na piastach Tiagra.
Korba Sora.
Przerzutka tylna Sora.
Mostek ,sztyca,kierownica - Ritchey.
Siodełko Selleitalia.
Napisano 02 styczeń 2015 - 12:21
to siodełko to średnio tu pasuje jak dla mnie, a tak to wyszło calkiem fajne wozidlo
Napisano 02 styczeń 2015 - 12:26
Wiem ,trochę kameleon się zrobił.Siodełko mam jeszcze ze starej szosówki,jest bardzo wygodne więc zostawiłem.W rzeczywistości lepiej wygląda niż na foto.
Napisano 03 styczeń 2015 - 14:50
Siodełko zawsze można przefarbować tanim kosztem. Kierownica bleeee, reszta fajna
Napisano 03 styczeń 2015 - 14:58
Kierownice się owinie :-D
Napisano 03 styczeń 2015 - 18:18
Siodło ma być przede wszystkim wygodne, dopiero potem ładne, jak jest wygodne to nie warto ruszać.
Tyle, że to chyba istnieje czarne
Napisano 03 styczeń 2015 - 18:28
Pelna zgoda ale w takiej sytuacji, nie wrzuca sie zdjec na publiczne forum
Napisano 03 styczeń 2015 - 19:04
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 03 styczeń 2015 - 19:22
mikroos pogratulowal 3k wpisow!
Moglbym zabytac tak samo "ale o co Tobie chodzi"?
Ktos wrzuca rower, to go komentuje, tu o nic nie chodzi.
Napisano 03 styczeń 2015 - 19:36
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 03 styczeń 2015 - 19:40
mikroos z calym szacunkiem, zrob mi przyjemnosc i nie sil sie na interpretowanie moich wypowiedzi, bo to Ci slabo wychodzi.
I nie siej zametu tam gdzie go nie ma.
Napisano 04 styczeń 2015 - 09:47
Panowie ,spokojnie .Możecie komentować ,krytykować -ja się nie obrażę :-D
Napisano 17 styczeń 2015 - 15:46
Rower gotowy do jazdy.
Doszły klamkomanetki Claris,przerzutka przód Sora,hamulce exage i owijka.
Dzisiaj pierwsze kilometry,jak dla mnie wszystko ok -więcej mi nie potrzeba .Jedynie mostek będzie do wymiany bo jest za długi .
Napisano 17 styczeń 2015 - 19:39
Zanim wymienisz mostek, spróbuj może opuścić trochę kierownicę w dół (w uchwycie mostka), a same klamkomanetki zamocować nieco wyżej. Wiem, że wiąże się to z odwijaniem owijki, ale warto spróbować, gdyż obecne ustawienie jest dosyć dziwne i sprawia, że dolny chwyt jest mocno oddalony i zbytnio zadarty do góry. Jeśli zależało Tobie na podniesieniu pozycji, to można to było zrobić zakładając mostek na plus (czyli tak, by się wznosił).
Górny chwyt też lepiej się układa, gdy klamkomanetki są zamocowane nieco wyżej. Nawet gdy górna część kierownicy wtedy bardziej opada, ręce dobrze się zapierają o "łapy", a przejście z kierownicy na powierzchnię "łap" jest bardziej płynne, bez uskoku.
Napisano 18 styczeń 2015 - 10:03
Dzięki za podpowiedż,nie chodzi mi o podniesienie pozycji ale o to że przy tym mostku jestem za bardzo wyciągnięty .
Napisano 18 styczeń 2015 - 10:51
Ewentualnie wymiana kierownicy na taką o gięciu klasycznym - oczywiście dolny chwyt w miarę w poziomie. Ja kupiłem już daaawno temu na allegro klasyczną alu 3ttt - kosztowała 12zł + czarny spray za kilka złociszy. Trochę roboty i kiera jak nowa i przede wszystkim baaaardzo wygodna. Rower masz dopiero złożony więc teraz trzeba go dokładnie pod siebie dopasować.