Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy Tychy

45 odpowiedzi w tym temacie

#1 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 17 styczeń 2015 - 11:07

Witam wszystkich

W temacie kolarstwa szosowego jestem początkujący. Rower szosowy nabyłem latem zeszłego roku. Staram się jeździć w miarę regularnie i często w zależności od wolnego czasu i pogody. Trasy w (większej lub mniejszej) okolicy Tychów 40-100km (póki co); średnie prędkości zazwyczaj oscylowały między 27-30 km/h (też póki co :)

Poszukuję osób z Tychów i okolic jeżdżących na rowerach szosowych, z którymi będzie można umówić się na wspólne wypady (niekoniecznie wyczynowe z prędkościami i dystansami kolarzy zawodowych:) ) i treningi (bo planuję również od tego roku wprowadzić jakąś metodyczność do mojej jazdy na szosie ). 

Pozdrawiam 

Adam

#2 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 19:28

Jest ktoś chętny na kręcenie w sobotę lub niedzielę ok godz. 11:30/12:00 w przypadku gdyby jednak nie sprawdziły się prognozy co do opadów deszczu i śniegu w weekend? 

#3 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 24 styczeń 2015 - 17:34

Dzisiaj pogoda uniemożliwiła jazdę na szosie, ale za to udało mi się pokręcić nieco na rowerze crossowym. Plan na jutro jest taki, żeby z prawdopodobnie rana lub popołudniu ok 15 też trochę pojeździć, max. do 2h. Gdyby ktoś był chętny proszę pisać. 

#4 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 luty 2015 - 12:04

Witam ,

ja śmigam na szosie cały rok ,ale niestety ostatnie dwa tygodnie to jakaś masakra z tą pogodą  :-? 

w piątek udało mi się troszkę pośmigać na solo  po Jurze ale szału nie było ślisko Maskara !

Mamy małą ekipę ( Katowicko - Sosnowiecką ) śmigamy sobie ze średnią do 30 km - do Tych Twoich TYCH :-D   daleko nie ma ... jak tylko pogoda pozwoli można się umówić na jakieś kręcenie ...

Pozdrawiam

Wojtek

#5 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 17 luty 2015 - 21:41

OK

Mam nadzieję, że uda się wspólnie pokręcić. Pogoda się poprawia, ulice suche, więc w weekend na pewno gdzieś się wybiorę. 

#6 Gosc_Dan.scania_*

Gosc_Dan.scania_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2015 - 17:07

Witam, dopiero zaczynam z przygodę szosową, posiadam rower od tygodnia, ale w weekend była sprzyjająca pogoda więc udało mi się trochę pokręcić :) Jeśli ktoś chciałby pojeździć lub szykuje jakiś wypad to ja chętnie :) Jestem z Bierunia. 

#7 joesatch

joesatch
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 18 luty 2015 - 18:43

Panowie wybieram się w piątek na szoping do Tych (Tychów), chciałbym poprzymierzać ew kupić jakieś pierwsze butki na rower. Polećcie mi proszę gdzie uderzyć, taż żeby był jakiś wybór i ceny nie zabiły (były rozsądne) :)

Pozdrawiam

#8 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2015 - 20:15

alpebike.pl

bikeatelier.pl

#9 joesatch

joesatch
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 18 luty 2015 - 20:22

alpebike.pl

bikeatelier.pl

Na stronach to wiem że mają, pytanie co zastanę na sklepie ?!

Pozdrawiam

#10 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2015 - 20:25

Za taki spis ich towaru i porówanie ze stroną to już biorę sporo kasy :P

A poważnie - bez jaj, wpadnij tam, zobaczysz.

#11 joesatch

joesatch
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 18 luty 2015 - 20:31

Za taki spis ich towaru i porówanie ze stroną to już biorę sporo kasy :P

A poważnie - bez jaj, wpadnij tam, zobaczysz.

"WERY FANY" :P...

Chodziło mi tylko o to gdzie warto zerknąć, żeby się nie okazało że wpadam do sklepu a tam 2 pary butów i to jeszcze rozmiar kosmiczne 39... :)

Ale skoro nalegasz to zerknę i tu i tu :)

Pozdrawiam

#12 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 18 luty 2015 - 21:59

Tak jak wyżej napisano Bike Atelier przy Piłsudskiego, Alpe Bike też przy Piłsudskiego lub ich drugi punkt przy Stoczniowców. Wszędzie jest duży wybór sprzętu, butów również; nie powinno być problemu z dobraniem rozmiaru. 

Jest jeszcze sklep Republic Bikes, gdzie wybór butów nie jest zbyt duży, ale za to ceny mają trochę niższe niż u konkurencji, więc może warto zajrzeć.

#13 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 18 luty 2015 - 22:14

Dan

O ile pogoda się utrzyma, a wszystko wskazuję, że tak będzie, planuję trochę pojeździć w sobotę rano (jak już puszczą przymrozki i szosa stanie się w miarę bezpieczna, bo wieczorami i rano często spotykam miejscowe oblodzenia) max 2,5h i w niedzielę rano lub popołudniu nieco więcej. Zatem możemy się zgadać na jakiś wypad. 

#14 joesatch

joesatch
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 18 luty 2015 - 23:23

Tak jak wyżej napisano Bike Atelier przy Piłsudskiego, Alpe Bike też przy Piłsudskiego lub ich drugi punkt przy Stoczniowców. Wszędzie jest duży wybór sprzętu, butów również; nie powinno być problemu z dobraniem rozmiaru. 

Jest jeszcze sklep Republic Bikes, gdzie wybór butów nie jest zbyt duży, ale za to ceny mają trochę niższe niż u konkurencji, więc może warto zajrzeć.

Dzięki

Pozdrawiam

#15 Gosc_Dan.scania_*

Gosc_Dan.scania_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2015 - 06:03

OnTheRoad

Niestety ten tydzień całkowicie odpada, nie mam czasu w ogóle na kręcenie w ten weekend :(

#16 Gosc_Dan.scania_*

Gosc_Dan.scania_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2015 - 14:46

Okazało się, że niedzielę mam po części wolną i mogę wyskoczyć na 1/2h gdzieś w okolicach 8 rano :)

#17 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 20 luty 2015 - 20:50

Ja o tej godzinie na pewno nie dam rady. Planuję wyjechać w niedzielę ok 10.30/11

#18 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 20 luty 2015 - 20:57

Kręci ktoś jutro albo w niedzielę? W jakich godzinach? 

#19 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 27 marzec 2015 - 20:20

Wybiera się ktoś gdzieś w niedzielę na szosie jak będzie pogoda? 

#20 Gosc_Dan.scania_*

Gosc_Dan.scania_*
  • Gość

Napisano 27 marzec 2015 - 23:47

Owszem wybieram się, wkoncu trzeba coś pokręcić :D

Dodaj odpowiedź