Skocz do zawartości


Zdjęcie

Co Wlać Do Bidonu ? Ranking Suplementów


72 odpowiedzi w tym temacie

#61 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 682 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 19 czerwiec 2015 - 10:56

Jak jeżdżą w klubach od małego to mają już wyrobione klubowe nawyki a zawodowcy mają od tego ludzi. Nawet z wozu technicznego dostają podpowiedzi kiedy powinni coś zjeść.

Odrobina teorii nie zaszkodzi a bez nauki ten sport by nie wyglądał jak teraz i nadal byśmy stosowali metody z lat 70 :)

Ja jestem za promowaniem wiedzy która pozwoli uniknąć nam amatorom uszczerbku na zdrowiu.

Po co nam obciążać np trzustkę wątrobę czy nerki albo np serce.
  • Prozor lubi to

#62 Prozor

Prozor
  • Użytkownik
  • 3675 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 19 czerwiec 2015 - 11:46

Dokładnie - w odróżnieniu od zawodowców, których na ogół nie interesuje co i kiedy piją, ale nawet nie jak, co i kiedy trenować - bo od tego mają ludzi, którzy za nich myślą. W przypadku amatora (bez zaplecza popartego sporą gotówką wydawaną na osobistego trenera) myślenie o tym co, jak, kiedy i w jaki sposób, jest w gestii tegoż amatora. Albo świadomie myśli i wie dlaczego, albo bierze wzór z ogólnie przyjętych (nie zawsze słusznych, a czasami zupełnie mylnych) wzorców. Wolę świadome myślenie ;-).


Giant TCR Composite                                  24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png STRAVA 24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png
::::Powered by SRAM REDTM      GarminConnect.png
                                                   Grupa Forum na Garmin Connect - zapraszam!


#63 nick

nick
  • Użytkownik
  • 1843 postów
  • Skądkrakow

Napisano 19 czerwiec 2015 - 14:09

 

Nie do końca tak. Profi w cyklu przygotowań bardzo często trenuja samotnie. Muszą więc dobrze wiedzieć, co, kiedy i jak, bo nie mają przy boku opiekuna. pozdr

 


#64 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 czerwiec 2015 - 15:37

Ale ja nie o tym...jakby to delikatnie napisać?

Śmieszą mnie elaboraty i przekomarzanie na temat szczegółowych zmian i całego procesu przetwarzania np. glukozy ;)

Aż przypominają mi się czasy szkolne i wkuwanie na pamięć, na co to rozkłada się cząsteczka ATP i jakie procesy temu towarzyszą.

Zrozumienie tego wszystkiego już nie było takie oczywiste, tak jak i tu u większości czytających czy właśnie zawodowców.

Jakoś przy codziennej diecie i żywieniu nie zauważam aby ta wiedza była mi niezbędna.

I to miałem na myśli pisząc o zawodowcach, że wiedzą co i kiedy mają zjeść i jaki będzie efekt. A nie od zawsze byli przecież zawodowcami, więc też się uczyli i zdobywali PRAKTYCZNE doświadczenie.

Spróbujcie ich zapytać na co rozkładają się cukry złożone i jak wykorzystywane cukry proste, oraz wymienić kilka z nich.

Śmiem twierdzić, że duża część nie ma o tym pojęcia. Ale tacy "nieświadomi" jeżdżą i wyniki mają dobre ;)

Ale można też siedzieć na forum i rozkładać wszystko na czynniki pierwsze, co kto lubi ;)

Ja wybieram opcje pierwszą, tyle tylko że nie jestem zawodowcem ;)



#65 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 682 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 19 czerwiec 2015 - 15:44

Po prostu wiemy jak wiele mitów krąży po sieci i staramy się to weryfikować. Panom z pewnego forum kulturystycznego wystarczą ulotki z pudełek suplementów i też wyniki mogą mieć dobre a samo forum aż drży od powielanych mitów i marketingowego farmazonu.

Zawodowcy mają wiedzę z klubów i od osób doświadczonych a na forum często takiej wiedzy brakuje.

W sumie nawet chętnie bym się przeszedł na jakieś warsztaty które uświadomiły by mi pewne ryzyka związane z tym sportem.

Jednak robi się nam off-topic.

#66 nolimts

nolimts
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 wrzesień 2015 - 08:15

Baju baju. Przeczytałem cały wątek dwukrotnie. Co post to co innego. Pierdolenie o szopenie.

Zapytałem o plusze z magnezem i innymi mineralami. Dostałem profesjonalną odpowiedź - to syf.

Aha fajnie. Tak wg znawcow na tym forum to trzeba wydać na kolejny super produkt.

Ew i tu się zgodzę że woda/herbata. Tylko dlaczego mam tego nie uzupełnić magnezem i witaminami z grupy B?

Podawajcie jakieś źródła swojej wiedzy bo tak naprawdę zrobił się tutaj jeden wielki bełkor

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka


  • qzn lubi to

#67 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądSobótka

Napisano 17 wrzesień 2015 - 11:23

Od jakiegoś czasu używam Olymp Iso Plus, używałem też Isostara, ale Olymp jest smaczniejszy i dużo tańszy 



#68 ratek

ratek
  • Użytkownik
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 wrzesień 2015 - 13:51

Od jakiegoś czasu używam Olymp Iso Plus, używałem też Isostara, ale Olymp jest smaczniejszy i dużo tańszy 

Isostar, ten w proszku, jest za to bez chemii i ma naturalny smak - brak sztucznych słodzików typu aspartam, acesulfam K.



#69 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 682 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 17 wrzesień 2015 - 18:40

Chciało by się powiedzieć "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" ;)

Ciekawe czy większość tych rzeczy to nie jest jakiś syf z Chin który przechodzi kontrolę tylko co jakiś czas. Jak producenta zapytasz o surowce to odpowie "Zaufany dostawca z Chin"

#70 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 1230 postów
  • SkądWLKP

Napisano 18 wrzesień 2015 - 09:44

Bo najzdrowszy i przede wszystkim pewny jest kąpot babuni☺

#71 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądSobótka

Napisano 18 wrzesień 2015 - 09:55

Ja już sam jestem prawie jak babunia, tylko czasu na gotowanie nie mam :-D

#72 ratek

ratek
  • Użytkownik
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 wrzesień 2015 - 14:52

kąpot

A co to takiego? :)



#73 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 718 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 wrzesień 2015 - 16:30

Woda z wanny, w tym przypadku - po babuni.


  • Prozor, muzycom i Greek lubią to



Dodaj odpowiedź