Miałem już nic nie pisać, ale na twoje manipulacje muszę odpowiedzieć. Gdzieś ty znów wyczytał, że czegoś chcę od ciebie? Swoje linki i „skarby” wsadź sobie głęboko (ech, ta moja retoryka… ).
Zacytuję fragmenty, gdzie pisałem o „potrzebach”
Jeśli to sklepy gdzieś w Europie, to setki tysięcy ludzi zna ich adresy, więc tych kilku z Polski, którym zdradziłbyś namiar, na pewno nie spowodowałoby spustoszenia w ofercie.
Moim zdaniem, Forum jest po to, by użytkownicy mieli jakąś korzyść, coś z niego wynieśli, znaleźli rozwiązanie swoich problemów.
Konia z rzędęm nie dam, bo nie mam, ale swój rower, owszem, dla tego, kto skojarzy te zdania z korzyściami dla siebie, jakich oczekiwałbym od ciebie. Żeby było jeszcze bardziej jednoznacznie, zacytuję też inne swoje zdanie, określające kontekst:
Mi tam wszystko jedno, czy podasz linka, czy nie, ja nie szukam okazji. Jeśli coś potrzebuję, kupuję w pierwszym sklepie, gdzie to jest.
Jeśli coś pominąłem, a ty to znalazłeś, to proszę, przytocz te zdania.
I na koniec, jeśli będziesz się odnosił do tego, pisz do rzeczy, nie dyrdymały, które sam wymyślasz i mnie o nie oskarżasz. Przeczytaj ze dwa, trzy razy moje posty i postaraj się ogarnąć, o co w nich chodzi. Chyba nie piszę po chińsku, żeby to było niezrozumiałe. Na wszelki wypadek, wytłuściłem wyrazy określające grupę, która mogła by być zainteresowana. Jeśli powiążesz ją logicznie z moją osobą, to będziesz super-duper językoznawca, a Miodek z Bralczykiem, mogą ci po piwo latać.
Pokój, wodzu i daruj sobie porady, oraz opowieści o poirytowanych ktosiach skorych do robienia krzywdy innym ktosiom, bo na tyle długo żyję, że mam świadomość niegodziwości, jakie są na tym świecie. Ani ty, ani ja, tego problemu nie rozwiążemy. Skup się na głównym wątku, nie twórz dygresji.
Soar, dobry pomysł, ale zwolniłbym Petri z tego, bo gotów uznać to uznać za zamach na tajemnicę handlową, wolność słowa, ograniczanie jego praw, lub wręcz oskarżyć kogoś o szpiegostwo gospodarcze .
Edit.
Petri, żebyś nie mówił, że nic dla ciebie nie zrobiłem. Masz tu linka, gdzie zrobisz złoty interes. http://rowertour.com...jana-biala.html Opona z rabatem 41,7588 %. To mój wkład w twoje imperium handlowe i nie oczekuję, że podzielisz się ze mną pierwszym, zarobionym milonem. Wdzięczności nawet nie oczekuję. Rób te swoje geszefty.
Dlaczego to robię? Choć napisałem, że ci w niczym nie pomogłem, bo nie prosiłeś mnie o pomoc, to jednak zarzut, że nic dla ciebie nie zrobiłem, wydaje mi się właśnie prośbą o jakąkolwiek pomoc. No to pomagam. ;-) I nie miej wyrzutów sumienia, że są na świecie ludzie bezinteresowni, a nie tylko egoiści, którzy nie widzą dalej, niż czubek własnego nosa