Skocz do zawartości


Zdjęcie

Forszmak z sandacza


Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 vmax

vmax
  • Użytkownik
  • 520 postów
  • Skądlublin

Napisano 12 luty 2012 - 11:16

Składniki
-75dkg do 1kg sandacza
-25dkg boczku wędzonego
4 ogórki kiszone
-2 cebule +czosnek
-1l bulionu drobiowego
-2 łyżki kopiaste papryki słodkiej
-przecier pomidorowy słoik albo kartonik /mały/
-śmietana 22lub 30% kartonik
-olej
-sól pieprz papryka ostra do smaku
jak ktoś lubi to feta wskazana
Bulion należy zagotować i zostawić na małym ogniu /żeby garnek nie skakał/Na patelnie z olejem wrzucamy boczek pokrojony drobno i rumienimy .Odsączamy i go bulionu pach.Na patelnie lądują ogórki po ok2min smażenia do bulionu.Na umytą patelnie / z olejem/ wrzucamy cebulę /jak ktoś lubi można pora dodać/ po chwili dodajemy czosnek żeby sie nie spalił.Wszystko zeszklić zestawić z ognia i wymieszać ze słodką papryką .do gara i gotować ok 10min. Nastepnie dodać rybę pokrojoną w paski i gotować 10min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 10min do połaczenia smaków.Na koniec zaprawiamy śmietaną doprawiamy i dodajemy fetę
Smacznego



Dodaj odpowiedź