Skocz do zawartości


Zdjęcie

Miód w kolarstwie


49 odpowiedzi w tym temacie

#41 PitMajewski

PitMajewski
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marzec 2013 - 13:35

Ze wszystkich węglowodanów najbardziej cenię te w bananach i miodzie.

#42 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 30 marzec 2013 - 14:16

To może trochę z innej strony.
Jaki miód jest najlepszy/najzdrowszy/ma najbogatszy skład?


I jako dodatek(może nie na trening, ale dla zdrowia ogólnie) pyłek pszczeli.
Słyszeliście o czymś takim?
http://www.pasieka.r...info/pylek.html

Sąsiad ma pasiekę, ale wcześniej się nie zainteresowałem na tyle, żeby spytać.

#43 KarolinaGrabowska

KarolinaGrabowska
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 wrzesień 2013 - 12:01

Nie patrzyłabym na miody, gradując je który naj. Jeden jest zalecany na to inny na tamto. A jeśli chodzi o produkty pochodzące od pszczół, to jest tego więcej niż pyłek. To są dobre rzeczy, uważam lepsze niż wycudowane jakieś preparaty. Naturalne, działanie znane od wielu lat.

A wracając do pytania to jeden z bogatszych miodów to spadziowy, droższy niż inne, ale nie wiem, czy dzisiejsze spadziowe są spadziowe naprawdę czy tylko mają taką etykietę by cenę zrobić.



#44 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 listopad 2015 - 11:37

W stanach są żele energetyczne z miodu, szkoda,że u nas nikt jeszcze nie wpadł na pomysł by takie produkować.

Skład:
http://shop.honeysti...nic-energy-gel/

 

Dla wszystkich smakoszów miodu - miodowe odżywki Honey Stonger dostępne już i u nas! NIedługo będą w dobrych sklepach rowerowych w całym kraju.


http://www.radello.pl

odżywki Dextro Energy, Honey Stinger, kosmetyki Sportsbalm - bezpośredni dystrbutor/importer


#45 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 299 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 08 listopad 2015 - 20:01

___ Obecne czasy są bardzo srogie dla pszczół, miałem parę uli, ale wszystko padło :( Winą obarczam zanieczyszczenia, postęp w rolnictwie :angry: jak i również ewolucje chorób i zaraz, które dotykają pszczoły od niedawna. Obecnie naturalny miód jest tylko z nazwy  <_< jego jakość uległa pogorszeniu, czego normalny konsument nie zauważy. Wie to tylko właściciel pasieki, chodzi o dokarmianie pszczółek i stosowanie lekarstw, ogonie leczenie chorób :wacko:   



#46 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 1260 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 listopad 2015 - 00:02

Te ceny za te miodowe wynalazki tez będą takie jak na stronie Honey Stinger?



#47 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 441 postów
  • SkądZgorzała

Napisano 09 listopad 2015 - 13:51

Kolarstwo, to sam miód:)

Tylko trzeba uważać na sztuczny miód:

 

 

sorry za lekkiego jesiennego offtopa.



#48 kugel

kugel
  • Użytkownik
  • 1423 postów
  • SkądLegnica

Napisano 09 listopad 2015 - 22:03

Z miodem trzeba uważać - przy spożywaniu w dużej ilości mogą być problemy. Z jednej strony chodzi o problemy żołądkowo - jelitowe, z drugie strony, problemy uczuleniowe.
Tak się składa, że w ostatnich latach miałem jedne i drugie. Używałem miodu właściwie w zastępstwie cukru do herbaty, jak i w zestawie z cytryną. Chodziło
o profilaktykę. Okazało się, że u mnie miód wzmagał dolegliwości uczuleniowe, a do tego ,,rozregulował mi'' trawienie, działając jak lekki środek przeczyszczający.
Dodam, że nie kupowałem jakichś wynalazków niewiadomego pochodzenia, ale miód sprawdzony, dobrej jakości, polski.
Tak, że jak ze wszystkim - trzeba to spożywać z umiarem, bo miód w dużych ilościach to wcale nie samo zdrowie.
  • Rosebikes.pl lubi to

#49 marvelo

marvelo
  • Użytkownik
  • 2586 postów
  • SkądKrasnystaw

Napisano 09 listopad 2015 - 23:41

Coś w tym miodzie musi być, bo "miodowe chłopaki" u mnie w regionie zawsze w czołówce:

http://www.bsk-bilgo...lnosci/2012/100



#50 Arek-velo

Arek-velo
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 styczeń 2016 - 17:06

Z miodem trzeba uważać - przy spożywaniu w dużej ilości mogą być problemy. 

Jak mówi przysłowie: co za dużo to nie zdrowo. Nawet jeśli chodzi o zdrowy miód. Ja sporo go jem, ale myślę, że nie za dużo. Służy mi.





Dodaj odpowiedź