Jump to content

Photo

Jaka pompka dla szosy ?

• This topic is locked This topic is locked
1098 replies to this topic

#481 jacekmw

jacekmw
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • Skądinternet

Posted 11 March 2011 - 13:08

Dzięki
Pompkę raczej wezmę, przyzwoita cena29.99 zł i gatki bo koszulka, lepsza chyba z krótkim rękawkiem

#482 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 11 March 2011 - 17:29

Koledzy co z tego że jest z aluminium. Tłok na pewno będzie do d##y i się zespuje szybko.
PS Wiem to z doświadczenia. Kolega miał prawie identyczną pomkę rowerową z Lidla za 10zł jak moja za 35zł (Author) i się zepsuła po paru razach. Moja ma ze cztery-pięć lat i jest nadal w dobrym stanie.

#483 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 March 2011 - 22:28

Ja mam tą pompkę z Lidla drugi rok, jedyny problem to że rurka alu wyrwała się z plastikowej podstawy. Po sklejeniu distalem działa. Pompuje spokojnie 10 bar.
Kubano pisząc, że wiesz to z doświadczenia... piszesz trochę głupot, bo to doświadczenie kolegi i do tego z zupełnie inną pompką....

#484 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 posts
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Posted 16 March 2011 - 19:49

Czyli co polecacie tą pompkę z Lidla?Szukam właśnie takiej do max~50zł.Ta nie wydaje się aż tak tandetna dodać do tego jeszcze niską cenę i opinie,które już wcześniej słyszałem o rzeczach z Lidla(szczególnie właśnie pompkach)...Chyba warto?Jak myślicie nabije nią 10bar?,to taki max i tak swoje oponki mogę tylko do 8,5:)

#485 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 16 March 2011 - 20:10

Też się zastanawiam,bo cena przystępna ale jak to ma się rozlecieć po pompowaniu raz w tygodniu do 8 atmosfer to wolę wydać więcej na coś lepszego.jacekmw, daj znać - jeżeli kupisz ją jutro - jak się sprawuje. :-)

#486 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 posts
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Posted 16 March 2011 - 22:01

Szczerze mówiąc to nie wiem czy jest sens dokładać np.do tej pompki-http://allegro.pl/un...1434748499.html,albo do jakiejś jeszcze droższej firmówki.Jakość raczej zbliżona.Oczywiście rozpatruje tu sytuację ludzi z moim budżetem(~50zł)jasne,że jak ktoś ma więcej i jakąś firmówkę na oku to nie ma co sobie d...... zawracać :mrgreen:

#487 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 March 2011 - 13:21

Raczej nikt miał ktoś okazję stosować tego cudeńka (nowy model z 2011 roku): SKS Diago

Coś dla prawdziwych estetów - pompka jest kombinacją owalnych linii i lekkich załamań.
Miałem dzisiaj w łapkach w sklepie - ciekawe do ile by się nią dało napompować...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#488 jacekmw

jacekmw
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • Skądinternet

Posted 18 March 2011 - 13:21

Wczoraj kupiłem tą pompkę w Lidlu
Dzisiaj pierwsza próba
Pompuje się lekko do 10 atmosfer bez problemu, ale lepiej nie sprawdzajcie ….
Ja dzisiaj napompowałem 10 przejechałem 15 km, postawiłem rower pije sobie herbatkę a tu jak nie pi…. Wysadziło dętkę opona na szczęście cała dętkę skleiłem ale dla mnie teraz 8 atmosfer to będzie max
Ogólnie pompkę polecam, nie wiem jak z wytrzymałością …

#489 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 18 March 2011 - 13:26

Coś dla prawdziwych estetów - pompka jest kombinacją owalnych linii i lekkich załamań.
Miałem dzisiaj w łapkach w sklepie - ciekawe do ile by się nią dało napompować...

Nie rob sobie nadziei ze zrobisz nia do 10atm , bo to tylko tak napisane , jezeli szukasz malej porecznej solidnej to Author Booster 40zl , napewno bedziesz zadowlony miesci sie nawet do kieszonki i ladnie bije do tych 6atm.

Do dojazdowki idelanie sie najdaje , sporo ludzi tez kupowalo Sks Sub40 znany juz model mala poreczna ale cena kolo 90zl w PL

Szczerze mówiąc to nie wiem czy jest sens dokładać np.do tej pompki-http://allegro.pl/uniwers...1434748499.html,albo do jakiejś jeszcze droższej firmówki.Jakość raczej zbliżona

Mialem ta pompke z poczatku bylo wszystko , ok ale pozniej buchla od spodu bardzo slabe , plastiki mierna jakosc wykonania probowalem zalac to plynnym plastkime ale nie dalo to skutku . Beto moze i jest srednio dobra , jak mozesz szukaj cos innego w tej cenie , tez zalezy jaki model sie trafi bo nie mozna odrazu skreslac calej seri ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#490 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 posts
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Posted 18 March 2011 - 13:31

Też ją wczoraj kupiłem.Ogólnie dobrze wykonana,jedyny minus to ta podstawa ze stopką.Nie sprawia wrażenie zbytnio solidnej,po prostu postawili bardziej na funkcjonalność(wszystko się elegancko składa i zajmuje naprawdę niewiele miejsca).Podejrzewam,że przez to mogą pojawić się problemy z solidnością jak już wcześniej kolega pisał:

Ja mam tą pompkę z Lidla drugi rok, jedyny problem to że rurka alu wyrwała się z plastikowej podstawy. Po sklejeniu distalem działa. Pompuje spokojnie 10 bar.

Dlatego radzę ostrożnie obchodzić się z tym elementem pompki...chyba,że lubcie potem bawić się z klejeniem;)Ogólnie to nawet jeśli komuś się to przytrafi to wystarczy trochę chęci,pomysłu i mamy elegancką stopkę.

#491 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Posted 18 March 2011 - 13:31

Pompka z lidla, no też się skusiłem. Tandeta jakich mało, sprawia wrażenie jakby miała się zaraz rozlecieć. Fakt pompuje ale jak długo pożyje i czy nie wybuchnie w trakcie to nie wiem ale zapewne się dowiem :lol:

#492 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 March 2011 - 13:47

Niezły filmik, ilustrujący możliwości pompek SKS Puro i SKS Sub 40... Mało zachęcające.

I znowu jestem w punkcie wyjścia... Chyba będę dalej jeździł z obdartą Topeak Mini Master Blaster, która bardziej się nagrzewa niż pompuje.

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#493 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 18 March 2011 - 14:11

Panowie kombinujecie jak koń pod górę - to powinna być pompka ratunkowa.

W ubiegłym roku kupiłem u SPIKE'a pompeczkę BETO - z montowaniem pod bidon - nie odstaje wiele, ratowałem się nią po kapciu kilka razy, a i innym pomagalem.

Nie patrzcie tylko na SKS'y - jest wiele fajnych firm... nie patrzcie też na wagę...

Taka pompka jak pozwoli napompować koło do ok 6bar jest już super... w kole szosowym i tak to zajmie z 10-20min i nie ma po tym chęci do dalszej mocnej jazdy... a jak się jest na ustawce to nikt czekał nie będzie...

#494 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Posted 18 March 2011 - 14:13

O a mnie właśnie SUB 40 wpadła w oko chyba się skusze właśnie jako pompkę ratunkową, na co dzień teraz to mam "lidla" :-D , dopóki nie wybuchnie :lol:

#495 eib8

eib8
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • SkądŚwidwin \ Szczecin

Posted 18 March 2011 - 14:30

co do pompki z lidla to mi jakis czs temu wybuchl, nie ukrywam ze z mojej winy, waz mialem zagiety, ale troszke kleju i znowu laduje do 8atm. Ogolnie fajna pompka.

#496 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 18 March 2011 - 14:45

Kupiłem tą lidlówkę i rzeczywiście trochę strach się bać. :mrgreen: Mam nadzieje ,że jakiś czas mi posłuży.
Do 8 atmosfer dobija ale już przy 5 to trzeba się nieźle nadymać. 8-)

#497 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Posted 18 March 2011 - 14:46

Kupiłem tą lidlówkę i rzeczywiście trochę strach się bać. :mrgreen: Mam nadzieje ,że trochę mi posłuży.
Do 8 atmosfer dobija ale już przy 5 to trzeba się nieźle nadymać. 8-)

No co ty- ile ważysz? Ja buję bez problemu do 10 bar pompeczką o wiekszej srednicy.

#498 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 18 March 2011 - 14:53

Ważę 70 kilogramów.Nie mówię ,że jest mega ciężko ale zawsze może być lżej. :-)

#499 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,259 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 March 2011 - 15:00

http://allegro.pl/le...1512327444.html
http://allegro.pl/le...1515488057.html
Radello, kup sobie coś na przykład z tego.
A tu reszta http://www.pol-sport...g/pompki-mini/1
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#500 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 18 March 2011 - 16:17

Kubano pisząc, że wiesz to z doświadczenia... piszesz trochę głupot, bo to doświadczenie kolegi i do tego z zupełnie inną pompką....

ja byłem lepszy, bo złamałem tą rurkę na wysokości 1cm od podstawy :mrgreen:

ale zwłoki tej poppki wykorzystałem w swojej Sigma Lambda, która miała do dupy zawór i krótki wąż. Uciąłem stary zawór, zrobiłem przejściówkę, podłączyłem lilowski zawór i jest git majonez :mrgreen: