Jump to content

Photo

Pulsometr Polar Rs800Cx Czy Rcx5?

4 replies to this topic

#1 DarioL

DarioL
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądPolska

Posted 01 February 2014 - 13:51

Witam wszystkich,

przymierzam sie do zakupu pulsometru jednego z wymienionych w temacie. Który wybrać? Potrzebny jest do jazdy rowerem jak i biegania. Wysokościomierza nie potrzebuję jak i głębszych analiz. Dobrze by było by można go było nosić na codzień. Czy RS800CX wygląda na codzienny zegarek czy RCX5 bardziej? Prosze o Wasze opinie.

#2 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 01 February 2014 - 18:02

Wybierz dobry jakościowo i funkcjonalnie sprzęt. Chcesz mieć zegarek do noszenia normalnie? To kup oprócz tego taki jaki Ci się podoba, a poza tym nikt się krzywo nie spojrzy że masz zegarek z pulsometrem ''w cywilu"

#3 DarioL

DarioL
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądPolska

Posted 01 February 2014 - 21:04

Dzięki za podzielenie się opinią. Wolałbym jednak nosić jeden zegarek na treningi i codziennie. Dlatego moje spojrzenie skierowane jest na RS800CX z chromowaną obudową oraz RCX5 podobny do Casio-aków. Prawdę mówiąc niewielu będzie wiedziało, że to pulsometr :) dlatego zależy mi na jak najbardziej zegarkowym wyglądzie. Taki mój kaprys :)

#4 homzic

homzic
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • SkądBędzin

Posted 13 April 2014 - 08:21

wygląda na codzienny ale z pewnością zwraca na siebie uwagę - coś o tym wiem. Już nie raz słyszałem na spotkaniu w pracy od znajomych, że nieźle drogie zabawki sobie kupuję  :).

Dodatkowo chcesz nosic ten zegarek i cały czas mierzyć tętno czy tylko mieć pulsometr z opcją zegarka?

Jedyną poważną wadę jako zegarek to widzę brak stopera.

#5 mung

mung
  • Użytkownik
  • 28 posts
  • SkądAndrychów

Posted 13 April 2014 - 17:35

Jeżeli chodzi o RS 800 to jest to zegarek dość pokaźnych rozmiarów który nie posiada wbudowanego GPS-a, możesz dokupić przystawkę gps.

Rcx5 też nie posiada GPS-a i jest modelem niższym.

Ja bym ci polecił Polara RC3 który już posiada wbudowany GPS. Jak będziesz go używał do biegania to Ci się na pewno przyda. Ponadto jest to zegarek dedykowany do kolarstwa.Super wygląda wersja limitowana Tour de France 100 years.

W najbliższym czasie Polar wypuści prawdziwe cacko V800 no ale to już inna cena

Reply to this topic