Witam jestem w posiadaniu takiego oto wieszaka na rower: Moje pytanie: czy nacisk haka na przednią obręcz powoduje jakieś skutki nie pożądane? Dodam tylko, że rower wisi i nie opiera się tylnim kołem o podłogę.
W uznanym serwisie w Poznaniu rowery wieszane są w podobny sposób.
Wieszak bardzo praktyczny, moim zdaniem. Idealny do małych mieszkań albo większej ilości rowerów w domu.
woody Rower wisi w pionie. Nie spada. No i cena. Czego więcej chcieć? Pozłacanych śrubek? Cierpię na brak miejsca i to mi bardzo spasowało, że rower zajmuje nie wiele miejsca i co ważne nie przeszkadza w czynnościach związanych z obsługą podłogi. Mycie - odkurzanie.
Mam cholernie wysoki garaż , czasem aż sie na to wkurzałem . Wkręciłem haki w belki stropowe i cztery rowerki wiszą za koła nad samochodem . Mankamentem jest fakt , że muszę wyjechac autkiem aby zdjąc któryś rower .
Możesz te haki owinąć miękką gąbeczką taką jak do pakowania winogron w sklepie i dać kilka warstw izolacji. Sam zamierzam tak zrobić, gdyż obręcze troche się ścierają.
pozdrawiam
U mojego znajomego rower także wisiał na takich hakach i nic mu się nie stało,nie przyniosło to żadnych negatywnych skutków. Możesz dokupić też te gąbki o których mowa powyżej,ale wg mnie jest to zbędne.