saszetka
Gosc_Stas_*
Napisano 31 maj 2009 - 11:48
Stas
Gosc_Stas_*
Napisano 01 czerwiec 2009 - 20:26
Stas
Napisano 01 czerwiec 2009 - 20:48
prawie nie widac pod siodełkiem.
A w kieszonkach komórka, jakis grosz , jedzenia nie biorę .... najwyzej jakis sklep zaliczy się ...
Na maratonie wole wiekszą saszetkę i w niej 2 detki, imbusy, husteczki higien. , doładować żelami, jakieś saszetki z prochem isotonicznym ... reszta w kieszonkach, tzn żele, może baton czy banan, i jeszcze butelka piciu - bo byc moze grupa zdecyduje że nie bedzie punktu zywnościowego :-D
Wole jednak objuczać saszetke podsiodłową niż kieszonki ... ;-)
Gosc_Stas_*
Napisano 01 czerwiec 2009 - 21:16
W mojej kolekcji mam taki biały (szary) bidon z plastiku z napisem Favorit który pachnie ropą naftową :-)
Stas
Gosc_Stas_*
Napisano 02 czerwiec 2009 - 09:01
ale jak zlapiesz gume nie czekasz na mame ;]że rower robi się juczny i bardziej turystyczny.
... no jak to, przecież pisałem o trzech kieszonkach na plecach koszulki. Tam zmieści się nawet 20 gum, a nawet opona "niedrutówka" oczywiście :-)
Stas
Napisano 02 czerwiec 2009 - 13:05
Napisano 02 czerwiec 2009 - 13:32
ale jak zlapiesz gume nie czekasz na mame ;]
A jak masz szytki?
A na serio to nawet z taką trójkątną saszetką pod ramę rower nie wygląda jakoś tragicznie. Poza tym nie o wygląd chodzi tylko o względy praktyczne. Chyba, że jedziemy po mieście, jakiś niewielki dystans itp.
Gosc_Stas_*
Napisano 02 czerwiec 2009 - 15:17
Zabieram w dalsze trasy nawet dwie dętki 62g * 2, łyżki plastikowe ~8g komorka ~70g ... batony itd, ale w jakim celu wozisz dość ciężki skuwacz ? No do czego służy skuwacz to wiem, ale jakie jest prawdopodobieństwo, że strzeli łańcuch - 0,001 ? Jeszcze nigdy nie zerwał mi się łańcuch w trasie ... odpukać w niemalowane.... W kieszonkach miałem dwa żele, baton, klucze, pompkę, komórkę i chusteczki. Pod siodełkiem w małej torebce dętkę, imbusy, skuwacz, łyżki.... Ale to moja opinia...
Stas
Napisano 02 czerwiec 2009 - 15:28
Kieszonki w zupełności starczają. Mieszczę dętkę, łyżki nawet jakieś tam imbusy o i dymałkę na CO2. Komórka klucze i co tam jeszcze także się mieści.
Nie widzę potrzeby wożenia skuwacza, 10 pelerynek, nogawek itd.
Taki sam zestaw mam zabieram jadąc górnikiem a tam dęka większa i cięższa i także się mieści.
Poza tym strona wizualna. Rower ma mieć czystą prostą formę wg mnie. Nic zbędnego ma na nim nie wisieć.
Napisano 03 czerwiec 2009 - 16:11
http://velo.com.pl/w...=0&pk=%&id=1055
jest bardzo mała i na rzepy wiec nie trzeba przykręcać żadnych plastików mocujących do siodełka.Mieści się w niej detka, łyżki i jest jeszcze miejsce na coś niedużego.
Napisano 04 czerwiec 2009 - 15:58
Napisano 04 czerwiec 2009 - 19:43
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo