Powitania Na Szosie- Jak Witamy Się Na Rowerach;)
Gosc_cezet_*
Posted 17 June 2014 - 21:15
Czytanie tej dyskusji doprowadziło do tego, że dzisiaj jadąc sobie spokojnie "cywilnie" przez miasto zatrzymałem się na światłach naprzeciwko rowerzysty, na szosie, w kolarskiej koszulce, kasku itp itd i zacząłem się zastanawiać czy mu nie pomachać, bo jak on też czyta ten wątek to może z sierpem jeździ...
Posted 18 June 2014 - 20:49
Ja dziś mijałem kobietę na damce. Zawołałem do niej: gdzie pędzisz, szalona, a ona się roześmiała.
Tak więc, pozdrowienia i reakcje na nie, mogą mieć różne formy. Czasem wystarczy nawet spojrzenie. Więc nie machajcie tak tymi łapami do wszystkiego co kręci pedałami i nie wyrywajcie go z rytmu, nie zakłócajcie jego skupienia i nie odrywajcie go od tego, co robi!
Jeden jedzie rekreacyjnie, kontempluje śpiew skowronków, grację ważki w locie i wszelki cud stworzenia, a drugi kręci w trupa i ostatnią rzeczą, jakiej mu potrzeba to nachalne bratanie się i przesadna grzeczność wszystkich naokoło ![]()
- Konik likes this
Posted 19 June 2014 - 20:10
Poza zwyczajem "prawa w górę" miła jest też krótka wymiana słów z człowiekiem jadącym w tym samym kierunku
Co do problemu "braku życzliwości" poprzez brak pozdrowienia - zapewne większości zdarzyło się, że po prostu zauważyli ten gest zbyt późno..
Ale zwyczaj godny, należy pielęgnować i szerzyć. Pamiętam, że kiedy rozpoczynałem jazdę "na poważnie" takie powitanie zawsze dodawało mi mocy ![]()
Posted 19 June 2014 - 21:57

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 24 June 2014 - 01:52
Napewno wystąpiłaby opuchlizna i ból. Spanikowana osa kąsałaby raz za razem aż do śmierci. Ciężko powiedzieć co by sie stało. Osy wpuszczają kwas mrówkowy, możliwe że byłyby jakieś niekontrolowane skurcze narządów wewnętrznych. Jak ktoś jest uczulony to dodatkowo wstrząs anafilaktyczny, a od tego do śmierci już niedaleko.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Posted 08 August 2016 - 22:33
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750