Piszę ten post dla osób które zastanawiają się czy warto zainstalować takie linki. W moim przypadku powodem zmiany linek były dość słabo działające biegi Ultegra 6700. Nie mam tu na myśli pogorszenia które było wynikiem zużycia linek. Od samego początku biegi nie działały u mnie tak jak powinny i żadne regulacje czy też zmiana linek na nowe nie przynosiły zdecydowanej poprawy. Zdecydowałem się kupić linki takie jak te w tytule i jestem więcej niż pozytywnie zaskoczony. Jak dla mnie różnica jest ogromna na plus. Oczywiście zdaję sobie sprawę że po nowej instalacji zmiana biegów zwykle działa dość dobrze i dopiero z czasem się pogarsza, jednak w tym wypadku, to znaczy po zamianie linek na te 'polimerowe' różnica w stosunku do nowych linek które wcześniej instalowałem (Shimano PTFE) jest na prawdę duża. Póki co polecam i będę obserwował jak praca linek będzie się zmieniała w czasie.
Wadą linek jest ich wysoka cena.
Mój post nie jest sponsorowany przez Shimano :-) Tak na prawdę to do tej pory miałem bardzo złe opinie o zmianie biegów w Ultegrze 6700 i z tego co wiem nie tylko ja, jednak postanowiłem dać im drugą szansę po przeczytaniu tego tekstu:
http://biketestrevie...himano-bc-9000/