Jump to content

Photo

Dziwne Dźwięki Z Achillesa

27 replies to this topic

#21 Arkt0s

Arkt0s
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 22 March 2014 - 12:26

Nie byłem jeszcze, w poniedziałek pójdę, na razie chce znaleźć przyczynę tego bólu bo to od tak się nie wzięło.

Dodam jeszcze ze to zrobiło mi się jak zmieniłem siodło te standardowe meridy na mtb ono jest miękkie, jak jeżdziłem od meridy to tylko dupsko bolało, a na tym achilles, ale przy zmianie siodła  pewnie dobrze nie ustawiłem i stąd ten ból.

#22 ijmy

ijmy
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2014 - 10:37

Siodlo, fakt, powinno być naprawdę dobrej jakości, takie naprawdę "do dupy" i raczej nie poduszka. Kup cos porządnego i do szosy, może masz znajomego, zeby cos przymierzyć, ja co prawda wolę san marco rolls lub selle italia turbo, ale nie jestem pewien czy to aby na setki kilometrów.

Zadzwoń tu i popytaj Pana Tomasza o siodło:

http://www.szurkowsk...odealer.com.pl/

i jesli sie zdecydujesz, oni tez maja allegro.

#23 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 23 March 2014 - 14:24

Ja powiem tylko tyle:

GŁUPI JESTEŚ, że rady KOLEGÓW masz w dupie i poszedłeś na tak długi trening.

Mówię Ci to JA - człowiek który traci drugi sezon startowy w życiu przez kontuzje ŚCIĘGIEN ACHILLESA.

Takie kontuzje z dupy i się nie biorą. Mają swoje przyczyny długo przed tym kiedy poczujesz pierwszy ból.

Nie jest to też ból dupy czy zęba, który przechodzi w dwa dni.

Ja obecnie mam min 3 miesiące pauzy przez zapalenie ścięgna. Czekam też na kolejne badania, które pokażą czy zebrana woda w ścięgnie ustąpi sama czy będzie trzeba mechanicznie jej pomóc. Mimo, że bólu jako takiego nie czuję muszę nosić usztywniacz by się to jakoś regenerować mogło.

ZASTANÓW się głęboko nad sobą!

Ja kontuzję, którą wyleczyłem dwa lata temu na drugiej nodze do dziś czuję i pewnie do piachu jak pójdę to jeszcze wtedy będę czuł.

Od CIEBIE zależy czy chcesz być zdrowym człowiekiem czy chcesz być KALEKĄ.

Jak wybierzesz tą drugą opcję nie licz na moje współczucie - nie żal się też nad sobą tutaj na forum.

Wiedz też, że współczucie Twoich bliskich będzie tylko wynikało z TWOJEJ BEZMIAROWEJ GŁUPOWY!

Dziękuję, dobranoc.

• ijmy and Arkt0s like this

#24 ijmy

ijmy
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2014 - 16:31

Kobrys ma całkowicie rację, 

• Arkt0s likes this

#25 Arkt0s

Arkt0s
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 23 March 2014 - 17:18

Przesunąłem siodło o 1,5 cm do przodu i podniosłem o 1 cm do góry ból  achillesa ustał, cały czas nosze stabilizator pomimo że to na kostkę, smaruje altacetem, odwiedzę lekarza jutro, tylko najpierw muszę rodzinnego żeby jakieś skierowanie dostać.

#26 ijmy

ijmy
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2014 - 20:51

Rodzinny też pomoże. Na pewno zmiana wysokości siodełka moze pomóc, ale jesli jest jakis stan zapalny i tak bóle będą powracały,

DO LEKARZA MARSZ!

Pozdrawiam i życzę zdrowia.

• Arkt0s likes this

#27 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 07 July 2015 - 08:19

odświeżę temat, w weekend nabawiłem się zapalenia ścięgna Achillesa (tylko lewa noga)

lekarza odwiedziłem, dostałem tabletki i maść, wspominał o gipsie ale ze względu na upały oszczędził mi tego

oczywiście oszczędzam nogę jak mogę, chodzę o kulach i w ortezie

interesuje mnie jednak kiedy będę mógł przejechać dłuższy dystans?

za trzy tygodnie miałem w planach maraton 24h ale już zrezygnowałem

mam też w planach trochę dłuższy i ważny maraton pod koniec sierpnia i nie wiem co robić

jak szybko wróciliście do sprawności po zapaleniu Achillesa?

#28 Gosc_Omega_*

Gosc_Omega_*
  • Gość

Posted 11 August 2015 - 14:15

Miałem kiedyś trzeszczenie ścięgna. Odpoczynek + środki przeciwzapalne pomogły. 

U mnie trwało to ok. 3 tyg.

Reply to this topic