Przedstawiam wam mojego przecinaka :-D Ze względu że jest na mnie za duży to służy mi głownie na dojazd ' po bułki'. A kupiłem go za śmieszne pieniądze,wystarczyło trochę wyczyścić. I tak chciałbym zapytać z czystej ciekawości . Czy ten rower jest cośkolwiek warty ? Czy po prostu zwykły szrot ze złomu :-D I ile ma tak [+/-] lat ? ;]
Rama,kiera,mostek,hamulce Benotto Made in Italy
Koła 27x1i1/4 San remo, varedo (mi) Made in Italy
przerzutki sachs2000 Made in France
I parę fotek:
Benotto
Napisano 16 marzec 2014 - 20:50
Napisano 16 marzec 2014 - 20:55
K.L.A.S.Y.G. 8-)
- kubens lubi to
Napisano 16 marzec 2014 - 21:34
No krzychu mówie przecież że na mnie za duży jest więc na nim jeżdże tylko do sklepu po bułki, do kolegi i tak się po wsi bujam :-D Bianka..... hmmmm... Póki co Jamis robi robotę, ale o biance się pomyśli ' kiedyś tam'
Tak jest śrupkens
Napisano 16 marzec 2014 - 21:35
Fajna maszynka. Szczególnie dla kogoś, kto lubi styl vintage. Pewnie nie ma dużej wartości, bo mało jest takich kolarzy, którzy polubiliby wajchy na ramie, platformy z noskami i te klimaty. Rower odpicowany i byłby niezłą ozdobą ściany w garażu.
Napisano 16 marzec 2014 - 21:57
jaka stal? osprzęt wygląda na exage to i rower dużo nie jest wart, ale pojeździć można
i brzydki nie jest
Napisano 16 marzec 2014 - 22:05
Te stare rowery mają coś co ciężko nazwać...czego trochę brakuje tym współczesnym. Tylko ten "nowoczesny" szybkozamykacz na przodzie wali po oczach ;-)
Napisano 18 marzec 2014 - 23:42
wikotr24 - a jak sprawdzić albo coś jaka stal ? BO nie mam pojęcia Jak że jak na exage ? Pisze tam wyzej nawet ze osprzet to jakaś francuska grupa sachs200.
Senninho - szybkozamykacz ten nowoczesny dany jest tak tylko póki co, bo oryginalny w pół sie złamał przy czyszczeniu :-D
Napisano 23 marzec 2014 - 02:41
Bardzo ładny, Benotto swego czasu robili ramy we Włoszech, ale na przełomie lat 70 i 80 przenieśli produkcję do Meksyku. Jakość znacznie spadła i w sumie do dzisiaj firma nie wróciła do wykonywania czegokolwiek wartego uwagi. Model 500 miał najprawdopodobniej ramę ze stali Hi-Ten, czyt. gazrurki, czyli bez rewelacji.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 01 kwiecień 2014 - 21:48
a jak sprawdzić z którego roku jest ten rower ? Jest jakiś numer na ramie czy coś ?
Napisano 03 kwiecień 2014 - 01:00
a...diabli wiedzą
Ustalanie rocznika starszych stalówek to temat na książkę i jest sporo problemów z ustaleniem bardziej znanych marek. W tym przypadku może byc jeszcze trudniej.
Napisano 03 kwiecień 2014 - 01:01