wojciech_bmv, no myślę że spoko, opłaca się. Ale nie weim czy nie warto było by dołożyć te 80zł i kupić Abusa z najwyższej półki, tego z linka co dałem, przeceniony o połowę ;-)
Ale jak masz taki budżet i nie chcesz przekraczać to myślę że spoko. Axa to dobra firma, bardzo popularne locki w Holandii, ten jest szeroki więc nie będzie problemu z zapięciem do znaku czy czegoś w tym stylu, powinieneś być zadowolony

Cena na pewno opłacalna.
Mellodyellow no właśnie, i tu się potwierdza to o czym mówię. Podstawa to lock dobrej firmy, i nie grubość a jakość stali! Choc grubość też ma znaczenie. Dwa co z tego że masz grubą stal jak bez problemu można otworzyć zamek długopisem jak z Kryptonitem;) Zauważ też że złodziej na końcu oświadcza że topowych locków nie da rady otworzyć.
Co do Abusa Bordo to nie sądzę aby był to lepszy lock od Ulocka. Na pewno jest łatwiejszy do otworzenia (nie sugerował bym się jednym filmem w którym chłopakom nie udaje się przeciąć, zreszta widać że raczej amatorsko to robią). Co do wygody - hmm, też bym nie był taki przekonany. Musisz go rozkładać potem składać, a w ulocku tylko wyjmujesz końcówkę więc nie wiem gdzie tu łatwiejsze użytkowanie, chyba tylko to że mniej miejsca zajmuje. Gdyby był dłuższy to można mówić że łatwiej przypiąć, a tak nie sądze. W Holandii używa się go jedynie do zapiecia tylniego koła, i jest raczej mało popularny, więc wnioskuje że raczej nei jest to super patent ;-)