ehlo,
Wybiera się ktoś z Was? :-)
http://www.kolarstwo.sobotka.pl
Napisano 23 marzec 2014 - 12:19
--
Marcin Trzaska
Napisano 23 marzec 2014 - 12:47
Ja będę ![]()
Napisano 23 marzec 2014 - 17:22
Ano żart, ja jadę już w mastersach ale 51 km to niewiele więcej... co zrobić - takie życie ![]()
Dystanse jak na TdP Amatorów ![]()
Napisano 24 marzec 2014 - 22:57
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 25 marzec 2014 - 08:36
Z całym szacunkiem dla organizatorów że chcą jednoczyć i dać zabawę amatorom ale wydaje mi się że 50/70 zł za przejechanie 35km to lekka przesada. Na MP w czerwcu to jeszcze ok ale tutaj symboliczne wpisowe 10-15 zł (za zwrot kosztów obsługi pomiaru czasu) w zupełności by wystarczyło. Ja dziękuję, będę jako kibic. A po tych trasach jeżdzę praktycznie co tydzień :-)
Napisano 25 marzec 2014 - 10:15
Z całym szacunkiem dla organizatorów że chcą jednoczyć i dać zabawę amatorom ale wydaje mi się że 50/70 zł za przejechanie 35km to lekka przesada. Na MP w czerwcu to jeszcze ok ale tutaj symboliczne wpisowe 10-15 zł (za zwrot kosztów obsługi pomiaru czasu) w zupełności by wystarczyło. Ja dziękuję, będę jako kibic. A po tych trasach jeżdzę praktycznie co tydzień :-)
Jestem podobnego zdania, choć to wciąż jest połowa tego co na TdP amatorów. Tym bardziej ten dystans zastanawia jeśli na jesieni na tej samej trasie był "Ślężański Klasyk" ale o jedną rundę więcej dla amtorów, czyli ok 51km. No cóż robić, wystartuję dla treningu :-P
Napisano 25 marzec 2014 - 21:34
nie wiem czy gdzieś pracujesz czy nie, jeśli nie to pewnie kiedyś będziesz - pracodawca powinien obniżyć ci wynagrodzenie wielokrotnie i powiedzieć ... 500 zł miesięcznie w zupełności ci wystarczy ( za zwrot kosztów dojazdu do pracy ).
Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:30
jaka trasa ? jakieś hopki są ?
jak zazwyczaj idzie w mastersach tam ? rwie się czy zazwyczaj duża grupa dochodzi ?
Trzy razy 17 km, tam trzy krótkie i dość łatwe podjazdy. Jeśli dobrze zrozumiałem, tylko raz była ta sama trasa, rok temu, bo wcześniej była inna pętla bez najtrudniejszego podjazdu w Sulistrowicach.
Rok temu według wyników większość mastersów dojechało do mety razem z średnią 37,7 km/h - a Rutkiewicz wygrał wyścig Elity z średnią 42,4 km/h.
Na szczęście ja będę w "wyścigu" amatorów, nie wiem czy przekroczę 30 km/h...
Napisano 03 kwiecień 2014 - 21:35
Też się przyłączam do pytania o parking i dojazd autem. Oraz dodaję dwa swoje pytania:
1. Co to znaczy "5. Wyścig odbywać się będzie w warunkach ograniczonego ruchu drogowego." oraz "1. Ślężański Mnich będzie odbywać się przy częściowo ograniczonym ruchu drogowym. W miejscach szczególnie niebezpiecznych Policja oraz służby Organizatora ułatwią włączenie się do ruchu. "
2. Czego się spodziewać po amatorach? Ogień od startu? Dużo grupek czy raczej dojazd peletonu?