Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sigma 16.12 Sts Cad Nie Działa...

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 maniu777

maniu777
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26 marzec 2014 - 21:42

Witam, właśnie kupiłem licznik bezprzewodowy Sigma 16.12 STS CAD. Podłączyłem wszystko dokłądnie tak, jak w instrukcji, wyłączyłem licznik z uśpienia , tak jak było napisane. jest włączony, mogę przełączać poszczególne funkcje, ale przy obracaniu kołem nic się nie włącza. wszystkie cyferki wskazują "0". Byłem nim nawet na trasie i też nic. Jedynie co, to w momencie zetknięcia się magnesu z nadajnikiem wireles na widelcu mignie zielona diodka. Czy ktoś wie, jak to uruchomić ?

#2 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 26 marzec 2014 - 22:00

Dobrą stroną wpiąłeś licznik?
Ja ostatni montowałem sigmę pewnie 10 raz w życiu a i tak podstawkę źle zamontowałem. Napis sigma powinien być z przodu roweru.

#3 maniu777

maniu777
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26 marzec 2014 - 22:46

Dzięki. Masz rację dokładnie to miałem odwrotnie zamontowane. Przestawiłem i działa wszystko :) Mam nadzieje, że będzie niezawodny.

#4 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 27 marzec 2014 - 00:23

Dzięki. Masz rację dokładnie to miałem odwrotnie zamontowane. Przestawiłem i działa wszystko :) Mam nadzieje, że będzie niezawodny.

Właśnie mój 16.09 sts + cad był niezawodny przez 3 lata i teraz wiedziałem, że to ja coś musiałem popsuć. ;)

#5 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 27 marzec 2014 - 08:30

A co, jeśli podstawka ROX 5.0 ma napisy z czterech stron i zakładałem licznik w każdym kierunku, a on nie pokazuje albo HR, albo CAD? Sprawdzałem baterie, czyściłem styki, a ten dalej ma swoje humory. Czasem muszę po kilka razy zakładać i zdejmować komputerek, żeby wreszcie zadziałał. A z opaską na ręce, w trybie biegu, tylko raz wyświetlił puls. Myślę, że po licznych wpisach na temat różnych modeli Sigmy, ich wersja bezprzewodowa, to największe gówno, w jakie można się wpakować.

Dodaj odpowiedź