Skocz do zawartości

Zdjęcie

Używany Rower Na Campagnolo Xenon - Prośba O Poradę

Campagnolo Xenon Atala

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnny_pl

johnny_pl
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 31 marzec 2014 - 13:24

Czołem,

witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Po kilkuletniej przerwie myślę o ponownym zaprzyjaźnieniu się z rowerem szosowym. Mieszkam obecnie w Szwajcarii i dlatego też tutaj poszukuję okazji na tamtejszym odpowiedniku allegro. Natrafiłem na coś takiego:

http://www.ricardo.c.../v/an732982088/

Cena jak na to, co prezentuje się na zdjęciach jest baaardzo atrakcyjna, mam jednak wątpliwości co do osprzętu. Nigdy nie miałem do czynienia z Campagnolo, wiem jedynie, że Xenon to była najniższa grupa (coś jakby odpowiednik Sory z Shimano) i że już jej nie produkują. 

Co sądzicie o tym rowerze i czy wg Was warto w to wchodzić? Nadmienię, że nie zamierzam raczej robić jakichś kosmicznych przebiegów, zwł. że czas na jazdę mam w zasadzie głównie tylko w weekendy. Moją poprzednią przygodę z szosą zakończyłem na rowerze wyposażonym w osprzęt 105, więc zdaję sobie sprawę, że ten powyższy to byłaby swoista "degradacja" :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Johnny

#2 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 31 marzec 2014 - 14:42

Campa jest znana z trwałości. Nie wiem, może inni się wypowiedzą czy są zamienniki kaset i łańuchców bo to chyba nas interesuje najbardziej jeśli chodzi o zużycie...

Ale gdzieś widziałem rower na Campie z kasetą Sh czy inną. Używki zawsze się trafią, bo ludzie wymieniają osprzęt, upgrade na lepszy itp.

Oczywiście osprzęt sora/tiagra będzie bardziej powszechny do dostania, ale ten rower wart jest rozważenia za tą cenę

#3 MagicSpeed

MagicSpeed
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 31 marzec 2014 - 14:56

Posiadam kolarkę BH na Campagnolo, nie narzekam. ;)

#4 mburs

mburs
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 marzec 2014 - 21:52

Rower wygląda całkiem dobrze, cena też, o ile pamiętam ile stoi CHF;)

Xenon już niestety trwałością się mniej wyróżnia, zdarzyło mi się urwać skrzydełko w lewej klamce w czasie wrzucania na blat, nie przykładałem wtedy dużo większej siły niż zwykle, ot kiepski był ślizg, to i kiepsko chodziła;P

Napęd można spokojnie wrzucić inny i będzie ok, mi chodziło na jakimś Shimano 8s, korba zupełnie egzotyczna była.

Mam gdzieś w piwnicy przerzutkę Xenona tylną i przednią na hak w stanie przyzwoitym, gdybyś kiedyś potrzebował, choć to bardzo mało prawdopodobne.

#5 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 31 marzec 2014 - 23:05

Złamane łopatki w xenonie już przerabiałem , i nie polecam. Pozdr

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Campagnolo, Xenon, Atala