Jump to content

Photo

Korba Fc-M670 (Hollowtech Ii) Pytanie Kompletność Zestawu

No replies to this topic

#1 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 posts

Posted 01 April 2014 - 12:38

Witam

Kupiłem w/w korbę, ale mam wątpliwości co do kompletności mojego zestawu, bo wedle manuala http://techdocs.shim...69830801179.pdf powinienem w zestawie mieć jeszcze dwa ringi (w manualu oznaczone nr 5) zakładane pomiędzy lewym ramieniem a łożyskiem na mufie, oraz identycznie po prawej stronie. W zestawie były 3 ringi z których dwa dałem po prawej stronie pomiędzy mufą w ramie a tym łożyskiem, oraz jeden z lewej strony - tylko w tej konfiguracji ramiona korby są w takiej samej odległości od ramy i nie ma luzu. Z tym, że przy w/w konfiguracji nie widzę miejsca na dodatkowe 2 ringi, korba wlazła w sam raz, nawet chyba brakuje 1mm - no chyba, że te ringi są/były przyklejone do ramion, a ja ich nie zauważyłem.

Drugie pytanie, można gdzieś kupić tylko te plastikową tuleję, bo moją lekko zdeformowałem gdy po raz pierwszy nakręciłem łożyska na mufę bez tych plastikowych dystansów, wyprostowałem ją co prawda, ale pojawiły się pęknięcia w miejscu w którym się ona rozszerza i wchodzi w tuleje łożyska. W sumie ta tuleja ma chronić przed wodą oś i łożyska, więc nie jest to jakieś krytyczny parametr. :-)

pozdrawiam

Reply to this topic