Witam Szanowne Towarzystwo
Mam 177cm wzrostu, wewnętrzna długość nogi to 80cm. Zastanawiam się nad rozmiarem 54 lub 52 ramy Accent Apex 2013. Mój wybór zmierza ku rozmiarowi 52. Dobrze kombinuję czy nie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:06
Nie wiem dokładnie jaką geometrie ma ta ramka ,ale przy 177 cm wzrostu chcesz wsiąść na ramę 52 ???. Nawet jej nie oglądając można stwierdzić z przekonaniem graniczącym z pewnością , że będzie mała - dużo za mała- chyba ,że lubisz jeździć zgięty w pałąk a komfort na rowerze nie ma dla Ciebie znaczenia. Teoretycznie przy takim wzroście to uniwersalny rozmiar w okolicach 56.
Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:56
Właśnie dlatego tu piszę żeby laik podpytał fachowców Obecnie mam Bullsa Desert Falcon 1 w rozmiarze 58 (taki dostałem) i jest jak dla mnie za duży. Nie wiem czy "oczko" w dół do 56 zapewni mi komfort. Pozostaje więc rozważyć rozmiar 54-56.
Poniżej geometria.
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Rama Karbonowa, Czy To Ubytki Lakieru, Czy Uszkodzenie Karbonu?Napisany przez Shatzooneck , 09 lut 2023 rama, uszkodzenie pekniecie rysy |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Rozmiar RamyNapisany przez Barto , 03 sty 2023 Rama |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kupię Frameset GravelNapisany przez EverRestOnTheBike , 20 sie 2022 frameset, gravel, rama, accent i 2 więcej |
|
||
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
[Rama] Gravel Disc - Ktm Revelator F8 CarbonNapisany przez adamDi2 , 25 paź 2021 gravel, rama, carbon i 3 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Cube Litening C:62 Pro 2017 60Napisany przez Piotr92 , 22 mar 2021 Cube, Rama, Rower |
|