Witam , niedawno zostałem posiadaczem '' prawdziwej '' szosy
Wcześniej jezdziłem sporo na rowerach typu Mtb lecz kiedyś w wolnej chwili przerobiłem sobie Rometa Waganta na ala szose ... i tak jazda mi się spodobała na tego typu rowerze że postanowiłem sobie kupić już prawdziwą kolarke
Kupiłem szose firmy specialized bo miałem pare rowerów tej firmy i sobie je bardzo chwale za rame geometrie itp..
Według zapewniej sprzedającego rower miał być super .. lecz przy ogledzinach odrazu zobaczyłem dosyć zniszczone rawki jedna posiada wgięcie znaczne jak i opony które do niczego się nie nadają a miały być "igła" lecz sprzedający zdziwiony tym co mu pokazałem wgiecie oraz wystające druty z opony dosyć zszedł z ceny całego roweru
I oto moje pytanie :
Jakie koła używane lub nowe do 1 tyś można kupić bo na allegro jest dużooo rzeczy lecz jestem kompletnie zielony co i jaka firma lepsza do szosy , raczej amatorsko bede użytkował sprzet lecz nigdy nie wiadomo.. moja waga 75kg
koła posiadają piasty gipiemme wiec nie wiem czy coś się opłaca zrobić z tymi piastami (nowe rawki ??) , rower posiada osprzet campagnolo .
I drugie pytanie jakie opony polecacie ??
Miałem w "Hybrydzie" bontragery race elite i sobie bardzo chwale.. , lecz nie wiem jakie dobre (stosunek jakości do ceny)opony do szosy można kupić .
Pozdrawiam