Jump to content

Photo

Majorka - 5 Dni Wolnych Po Poludniu

majorka

3 replies to this topic

#1 oley100

oley100
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 08 April 2014 - 15:19

Witam, (nie mam polskich liter)

Mam pytanie w kwestii pojezdzenia po Majorce.

Jade sluzbowo na piec dni na Majorke - Palma. Bede mial wolne popoludnia. Czy ktos z Was nawinal jakies kilometry po Majorce ? Jaka jakosc drog ? Jakies konkretne trasy, ktore sa interesujace widokowo i podjazdowo ?

Dzieki za jakiekolwiek porady.

Pozdrawiam,

#2 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądHolandia

Posted 08 April 2014 - 18:06

Kurcze, a ja sluzbowo jezdze tylko na jakies zadupia, zazdroszcze! Majorka to raj dla kolarzy - swietne drogi, niewielki ruch samochodowy i wyjatkowo uprzejmi kierowcy. Poszukaj na miejscu jakiejs wypozyczalni, jest ich cale mnostwo. Jesli tylko popoludnia wchodza w gre, to nie bedziesz zapewne mial czasu na 6-cio godzinne wyprawy, ale polecam chociaz raz zapakowac rower w auto (jesli bedziesz mial do dyspozycji) i pojechac na polnocny wschod. Zjazd Sa Calobra to kolarskie przezycie, ktore do tej pory wspominam jako jedno z intensywniejszych w zyciu. (uwazaj tylko na kamienie! detka mi poszla przy > 60km/h przez nieuwage). Co do tras, na polnoc/wschod od Palmy sa gory, na zachod tereny bardziej nizinne, choc tez sa tam fajne podjazdy jak Puig de Randa. Polecam i jedno i drugie. W wypozyczalniach maja tez mapki z wyznaczonymi uprzednio trasami.

#3 oley100

oley100
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 10 April 2014 - 15:45

Dzieki Koniuln. Sobote I poniedzialek bede mial od poludnia wolne, wiec na pewno gdzies dalej sie wybiore. Czy jest jakas komunikacja - nie chce mis ie wypozyczac auta ?

#4 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądHolandia

Posted 10 April 2014 - 22:44

Tu Ci nie pomoge, ja mialem duze auto bo bylem z trzema dzieciakami i zona. Jakies autobusy jezdza, ale nie wiem, czy wszedzie wejdziesz z rowerem. Do Soller jezdzi tez pociag/tramwaj, to polecam, malownicza wycieczka ale tez dosc drogie bilety. Z drugiej strony jak masz wolne popoludnie, to jest czas na wielogodzinna przejazdzke, w promieniu 50-60km od Palmy jest gdzie jezdzic.

Reply to this topic

Also tagged with one or more of these keywords: majorka