Koła FULCRUM RACING......czy ktoś używa(ł)??
Started By
xcracer
, 05 lis 2006 09:00
24 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_dablo1_*
Napisano 06 grudzień 2007 - 13:33
Też niejako przymierzam się do tych kółek- RACING 3 (choć dylemat ciągle trwa)i też nie mogę znależć kto na nich śmigał :roll: W necie raczej opinie są bardzo dobre, cena taka jak KSYRIUMY ELITE, ale w Niemczech można je już nabyć poniżej 1500 zł :shock: Janczol kupuje te kółka a dopiero w lutym tak że trochę czasu pozostało .pozdrawiam może się ktoś ujawni
:?:

Napisano 06 grudzień 2007 - 16:19
W instrukcji obsługi jak byk stoi, że kasety 10tki Shimano zaczynające się od 11 i 12 zębów można zakładać tylko na wersję wyłącznie 10-biegową natomiast te od 13 zębów wzwyż (junior) i SRAMowskie pasują na wersję 8,9,10. Odsyłam do instrukcji - tam stoi jakie lockringi i jakie podkładki gdzie zakładać a nawet jakich kluczy używać. Być może problemy, o których mówi dablo1 wystąpiły w związku z niewłaściwym postępowaniem w tym zakresie.
http://www.fulcrumwh...G_3-UK-1207.pdf
http://www.fulcrumwh...G_3-UK-1207.pdf
Gosc_dablo1_*
Napisano 06 grudzień 2007 - 16:46
a może :?: że to są koła z roku 2007 a ja mam kasętę 10-tkę( shimano 6600) na rok 2008(ponoć shimano wprowadziło na rok 2008 jakieś modyfikacje między innymi w kasetach,tak żeby uprzykrzyć życie :mrgreen: ) i dlatego koło z roku 2007 nie pasuje do nowej kasety shimano z roku 2008 przynajmniej 3 ostatnie rzędy :roll: tak słyszałem
[ Dodano: 2007-12-06, 17:01 ]
janczol bardzo pomocne informacje dziękuję widocznie sprzedawca chyba mydlii mi trochę oczy :mrgreen: może po prostu nie ma wersji na kasetę 10-tkę 12-25 pozdrawiam
[ Dodano: 2007-12-06, 17:01 ]
janczol bardzo pomocne informacje dziękuję widocznie sprzedawca chyba mydlii mi trochę oczy :mrgreen: może po prostu nie ma wersji na kasetę 10-tkę 12-25 pozdrawiam
Napisano 06 grudzień 2007 - 17:04
Jakie modyfikacje??? - Nie zmieniła się żadna cyferka w nazwie - CS-6600 (Ultegra) i (CS-5600) - to co? - tak se zmienili??? Nie możliwe, by dwa produkty tak samo oznaczone były różne. Jakby wprowadzili jakieś zmiany, to by o tym trąbili. Każda zmiana to jakieś "ulepszenie" i każdy producent by o tym mówił głośno.
Nowa grupa Ultegra SL obejmuje tą samą niezmienioną kasetę CS-6600.
Także coś mi tu nie gra.
Nowa grupa Ultegra SL obejmuje tą samą niezmienioną kasetę CS-6600.
Także coś mi tu nie gra.
Gosc_kosai_*
Napisano 28 czerwiec 2008 - 12:01
właśnie zaczynam jeździć na fulcrumach 5 evo i trochę denerwuje mnie te cykanie z tylnej piasty, normalnie nigdy nie zwracałem na to uwagi, a teraz aż głupio mi przestać pedałować, bo tyle hałasu to robi. Można coś z tym zrobić, bo nie chce zakłócać spokoju na ulicach ? :mrgreen:
Napisano 28 czerwiec 2008 - 13:36
Cytat
ja uwielbialem to cykanie w moich racing 5, niestety obecnie uzywane campagnolo sa duzo cichsze! :-)właśnie zaczynam jeździć na fulcrumach 5 evo i trochę denerwuje mnie te cykanie z tylnej piasty, normalnie nigdy nie zwracałem na to uwagi, a teraz aż głupio mi przestać pedałować, bo tyle hałasu to robi. Można coś z tym zrobić, bo nie chce zakłócać spokoju na ulicach ? :mrgreen:
jesli chcesz wyciszyc bebenek to mozesz przesmarowac zapadki gestszym smarowidlem np life line competition campa grease albo innym smarem dobrej jakosci. rozebaranie tylnej piasty to minuta roboty.
Gosc_MusicMan_*
Napisano 29 czerwiec 2008 - 09:33
mi tez sie podobalo to cykanie w racingach 5
zaliczylem spotkanie czolowe z samochodem przy 40km, rama pekla, ja tez a kola nic, nawet opona nie pekla
ogolnie kolka podobaly mi sie, teraz zmnienilem na wyzszy model campy ale to raczej przez kaprys niz potrzebe
Przemek
zaliczylem spotkanie czolowe z samochodem przy 40km, rama pekla, ja tez a kola nic, nawet opona nie pekla
ogolnie kolka podobaly mi sie, teraz zmnienilem na wyzszy model campy ale to raczej przez kaprys niz potrzebe
Przemek
Dodaj odpowiedź