Skocz do zawartości

Zdjęcie

Transmisja z Tour de France

26 odpowiedzi w tym temacie

#1 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 czerwiec 2009 - 09:49

Witam.
Nie będzie mnie w domu przez praktycznie cały wyścig, a tam gdzie jadę nie mam pewności że będzie kablówka i Eurosport, i tu moje pytanie, szukałem ale nic nie znalazłem-czy TVP(1,2,info...) będzie transmitować wyścig albo chociaż jakieś skróty :-) ? jak to było w ubiegłych latach? zapewne na TVP sport będzie ale to też podchodzi pod dodatkowe kanały a nie standard z anteny.
Z góry dzięki za pomoc ;-) .

#2 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 29 czerwiec 2009 - 10:05

Telewizja Polska nie transmituje TdF, co najwyżej możesz zobaczyć skromne relacje w wieczornych wiadomościach, czyli praktycznie nic. Masz pecha. :-P

#3 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 czerwiec 2009 - 10:16

no to super 8-) , nie dam się łatwo muszę w okolicy skołować tv z eurosportem :-P

#4 p9375

p9375
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 czerwiec 2009 - 10:17

Jeżeli będziesz miał dostęp do neta to myśle, że TdF oglądniesz. Tylko nie wiem czy relacje puszczają ze strony Touru czy Eurosportu.

#5 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2009 - 11:12

Telewizja Polska nie transmituje TdF, ... :-P

Za to mozna zobaczyc drugoligowy żużel, koszykówkę osiedlową i wszelkiej maści seriale z miernymi aktorzynami ...
Jak to kiedyś ładnie powiedział nestor aktorów Polskich Zbigniew Zapasiewicz. Jak odróżnic aktora od amatora ? Aktor tworzy kreacje, a amator najczęściej gra samego siebie.
Uważam, że dla zdrowia psychicznego dzieci bardziej powinno im się zabraniac oglądania współczesnych polskich seriali niż picia wina i palenia papierosów :-)

Stas

#6 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWarszawa/Ząbki

Napisano 29 czerwiec 2009 - 11:17

transmisja będzie w Eurosporcie (komentarz Jarońskiego i Wyrzowskiego)
już się nie mogę doczekać ;-)
plan transmisji:
http://www.naszosie....szosowych-w-tv/

pozdrawiam
maro

#7 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwiec 2009 - 21:14

Ale PawelM napisał, że nie wie czy będzie miał dostęp do Eurosportu ;-)

Jeśli miałbyś chociaż dostęp do Internetu, to może pokombinuj z Eurosport Player'em? Musiałbyś co prawda poświęcić te 9,99 zł, ale skoro Ci zależy... ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#8 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 czerwiec 2009 - 23:37

Zapewne na torrentach będzie dostępne, oglądałem wersje brytyjską Eurosportu oraz transmisje z amerykańskiej stacji Versus i tak druga wypadała dużo lepiej. Myślę, że obie będą na bieżąco ripowane i wrzucane do netu. Jedyny minus to czekanie na ściągnięcie etapu, trzeba strasznie uważać żeby nie dowiedzieć się kto wygrał dane etap :) Oglądałem tak Giro i Dauphine Libere, prawie się udało, spaliłem sobie tylko Wezuwiusza i Mont Ventoux :D reszta obejrzana w napięciu ;]

#9 decybel

decybel
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • Skądworldwide

Napisano 30 czerwiec 2009 - 14:56

Tu pewnie bedzie transmisja na zywo:
http://www.channelsurfing.net/

Ogladalem tutaj tegoroczne Giro i zeszloroczny Tour de France.

#10 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 04 lipiec 2009 - 07:25

niestety tdf ma to do siebie że organizatorzy i copyrightholderzy sumienie egzekwuja swoje prawa do mamony z tytułu transmisji. większość streamów jest z georestrykcją więc trudno obejrzeć coś co jest transmitowane np tylko i wył na teren niemiec czy francji. w cyfrowych telewizjach tdf można obejrzeć na rai, eurosport, zdf/ard i zdaje się paru innych niekodowanych. Niestety w tym roku zdaje się pierwszy raz jestem zdany na neta bo niekoniecznie mam ochotę okupować rodzinie salon i wysłuchiwać ryku dzieciaków, narzekań rodziny ze znów to kolarstwo itd... Zwykle korzystam z justintv, ustream ale zarówno jakość jak i fakt zawieszania transmisji powalają na ziemię.. Zresztą dzis nie bedę oglądał bo idę na ślub więc lipa. A wolałbym zostać. Poza tym mam łącze 512 i co za tym idzie ograniczone możliwości downloadu . Takiego publicsport z polskim eurosportem już nie obejrzę niestety

#11 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 04 lipiec 2009 - 08:43

Ten temat to chyba jakiś żart. Ostatnią rzeczą która może się zdarzyć na świecie będzie transmisja Touru w TVP ;-) . Już szybciej pokażą okręgową lige skurokopów.

#12 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 04 lipiec 2009 - 09:44

Ten temat to chyba jakiś żart. Ostatnią rzeczą która może się zdarzyć na świecie będzie transmisja Touru w TVP ;-) . Już szybciej pokażą okręgową lige skurokopów.

Popieram wogle sama sytaucja z TDP wygladala smiesznie tylko godzinne relacje TVP to jeden wielki Shit 8-).

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#13 Cineeek

Cineeek
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 04 lipiec 2009 - 10:01

Popieram wogle sama sytaucja z TDP wygladala smiesznie tylko godzinne relacje TVP to jeden wielki Shit 8-).

Witam. Ostatnio na TVP Sport przypadkiem trafiłem na relację z MP w kolarstwie szosowym. Szczególnie 'podobał' mi się komentator (p.Szczęsny chyba). Nie chciałbym może tego pana krytykować, ale chyba do tego to on nie ma talentu. Ten człowiek na antenach TVP skomentował już chyba wszystkie dyscypliny... Jak dla mnie po za panami Jarońskim i Wyrzykowskim nie ma(przynajmniej dla mnie) ludzi, którzy z pasją, takim oddaniem, mogli by komentować jakiekolwiek wyścigi kolarskie. Jestem człowiekiem młodym, nie wiem, nie znam komentatorów choćby z czasów pana Ciszewskiego (tak, tego od piłki nożnej).
A duetu Jaroński&Wyrzykowski wprost nie mogę się już doczekać :), choć miałem okazję posłuchać ich już parę razy razem, to na 'Wielką Pętlę' czekam najbardziej.

Pozdrawiam.

#14 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 04 lipiec 2009 - 10:09

duetu Jaroński&Wyrzykowski wprost nie mogę się już doczekać :), choć miałem okazję posłuchać ich już parę razy razem, to na 'Wielką Pętlę' czekam najbardziej.

Moze wiedze maja spora , ale czasami jak zaczna gadac nie od rzeczy to mnie na spanie bierze . Ale ten duet to mozna rzec klasyk w komentowaniu kolarstwa czasami na antenie tez trzeba sobie pogledzic i po smutac :mrgreen:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#15 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 04 lipiec 2009 - 11:52

http://nonsensopedia...Tomasz_Jaroński :D

#16 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 04 lipiec 2009 - 12:26

wunderfaust, Ta TV Rai to niekodowana jest??? Da się jakoś oglądać TDF po polsku za free. Nie mam kablówki ani żadnej cyfrowej sieci typu Canal+ itp. Mam tylko dekoder na którym oglądać się da niekodowane.

#17 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 04 lipiec 2009 - 21:28

No tak, sympatyczni są, tylko często jak zaczną swoją grę słówek, to nie widzą akcji. Potem pyta jeden drugiego co się dzieje, a ja to już widziałem. Ale też ich lubię. pozdr

#18 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 05 lipiec 2009 - 09:11

Teraz sprawdziłem i RAI nie ma chyba jednak TDF w ofercie. przynajmniej w Guida Programmi nie widzę. W raisport leci wieczorami retransmisja czy skrót.
niestety, trzeba isę pogodzic z tym że ciężko obejrzeć tdf bez posiadania płatnej telewizji. ZDF/ard transmitowały to zawsze a to kanały otwarte

#19 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 06 lipiec 2009 - 13:26

tutaj mozna cos znalezc
http://www.steephill...tour-de-france/

Napewno dziala ITV 4 bo tam ogladam caly wyscig.Gdzies ez widzialem ze eurosport po polsku mozna ogladac ale niestety nie mgoe odnalezc linak.Ma ktos moze?wiem ze to na soccer-live byl link ale obecnie strona ta lezy...

#20 Gosc_den_*

Gosc_den_*
  • Gość

Napisano 06 lipiec 2009 - 14:51

Ja wczoraj oglądałem na sopcast na programie soccer live ale dzis nie ma transmisji a program chyba wogole nie działa

edit: znowu leci na sopcascie na tym programie po polsku:D

Dodaj odpowiedź