Witam.
Czy bębenek tylnej piasty Miche Team będzie kompatybilny z kasetą Campagnolo Mirage 9-rzędową?
Kaseta Campy i piasta Miche Team
Started By
mikos
, 30 cze 2009 20:19
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 czerwiec 2009 - 22:03
Miche robi piasty z bębenkami i do Shimano i do Campagnolo. Jeśli masz osprzęt Campy, to i bębenek piasty Miche Team będzie kompatybilny z kasetą Campagnolo Mirage 9-rzędową (. Sam mam mam piastę Miche Primato Sintesi i kasetę Campy 9-rz.) Pytaj w sklepie OLSH.
Napisano 01 lipiec 2009 - 11:49
Trochę poszperałem i chyba jest inaczej niż pisałem poprzednio.
Do piast Miche Team z bębenkiem Miche 8-9 rzędowym pasują kasety "stare" Campagnolo, sprzed 2000r. Nowy Mirage 9-rzedowy może nie pasować. "Stare" i "nowe" Campagnolo jest niekompatybilne, bębenki różnią się wycięciami.
Pytanie: czy masz taką piastę i chcesz wymienić kasetę ?
Do piast Miche Team z bębenkiem Miche 8-9 rzędowym pasują kasety "stare" Campagnolo, sprzed 2000r. Nowy Mirage 9-rzedowy może nie pasować. "Stare" i "nowe" Campagnolo jest niekompatybilne, bębenki różnią się wycięciami.
Pytanie: czy masz taką piastę i chcesz wymienić kasetę ?
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 01 lipiec 2009 - 13:01
Nie chcę ci czegoś źle doradzić. Najlepiej zadzwoń lub napisz do sklepu OLSH, dawniej BIKOM (Marcin Olszewski), oni najlepiej doradzą w sprawie podzespołów MICHE, bo nimi handlują i składają na nich rowery. Musisz podać jakie masz manetki (klamkomanetki), przerzutki, piastę (może trzeba będzie zdjąć kasetę, aby stwierdzić jaki faktycznie masz bębenek), wtedy będzie można dobrać kasetę. Wiadomo, manetka, przerzutka, kaseta i bębenek piasty muszą współgrać.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen