Koszyczek na bidon
Started By
arcik
, 12 cze 2007 07:02
440 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 luty 2012 - 17:21
Już kiedyś pisałem o koszykach ale jeszcze raz : z aluminiowych koszyków zrezygnowałem niestety dopiero po kilku latach gdzie ciągle brudziły bidony, i po takim maratonie miałem dłonie brudne jak węglarz i nie tylko ja i od 2 lat posiadam koszyk z tworzywa którego nie jestem przynajmniej do tej pory dobić, łapki mam czyste jak chirurg dobrze trzyma bidon nawet po dziurach mocnych, same zalety a jest to SPECIALIZED proszę pamietać że są modele do szosy i MTB do MTB jest ciaśniejszy, w różnych kolorach gorąco polecam!!!! PozdroCZAS
Napisano 12 luty 2012 - 09:47
Tylko pytanie, czy taki plastikowy(?) uchwyt będzie pasował do isostara i czy bidon nie będzie w nim latał?
Tak pasuje na 100% ja mam nawet 1litr isostar i sie dziwiłem że na maratonie na zjazdach po dziurach nie wyleciał , a mijałem leżące bidony na asfalcie dlatego byłem czujny ale koszyk rewelacja!!!!!! Tylko pamietaj że koszyk do MTB jest nieco krótszy i ciaśniejszy.
#208 Gosc_kobrys_*
Napisano 12 luty 2012 - 14:27
Mam też te najtańsze za 20zł koszyki speca - w sumie to nie wiem czy to jest szosa czy MTB, ale bieda z włożeniem w to 0,7L bidonu.
Natomiast kiedy przeleżał u mnie pół roku w szafie i chciałem go wyrzucić to postanowiłem zdjąć z niego gumową opaskę i to był strzał w 10!
Mimo braku ściągacza moje bidony specialized 0,7L są trzymane znakomicie w rowerze szosowym i jeszcze się nie zdarzyło by cokolwiek wypadło nawet na największych dziurach. Wkładanie i wyciąganie idealne.
Natomiast kiedy przeleżał u mnie pół roku w szafie i chciałem go wyrzucić to postanowiłem zdjąć z niego gumową opaskę i to był strzał w 10!
Mimo braku ściągacza moje bidony specialized 0,7L są trzymane znakomicie w rowerze szosowym i jeszcze się nie zdarzyło by cokolwiek wypadło nawet na największych dziurach. Wkładanie i wyciąganie idealne.
Napisano 12 luty 2012 - 14:44
Napisano 12 luty 2012 - 18:28
http://allegro.pl/bc01-mattock-kolory-lekki-koszyk-na-bidon-38g-i2088933081.html
coś takiego by pasowało?
http://www.centrumro...yk/Produkt.aspx To są te koszyki i na te daję 1000% gwarancji zadowolenia te są MTB czyli nieco ciasniejsze , teraz wiesz wszystko innego badziewia nie bierz, daje gwarancje na to co mam prztestowane PozdroCZAS.
Napisano 27 luty 2012 - 16:20
A ja właśnie zamówiłem koszyczki Mattocka, na które tak narzekacie..
Miałem oryginalne ELITE i żałuję wydanej kasy :roll:
Nie dość, że się farba pościerała i to wew. praktycznie w całości do koloru czarnego! Z zew. też zaczęła schodzić farba i to praktycznie z koszyków które mają jakieś 6-7 miesięcy!
I co najlepsze bo ktoś pisał że mattock się zahaczył o nogawkę i się rozpadł.. - witam w klubie.. Mój elite przy 20km/h [jechałem z serwisu] został lekko zahaczony nogawką i pękł na pół.. pzdr
Miałem oryginalne ELITE i żałuję wydanej kasy :roll:
Nie dość, że się farba pościerała i to wew. praktycznie w całości do koloru czarnego! Z zew. też zaczęła schodzić farba i to praktycznie z koszyków które mają jakieś 6-7 miesięcy!
I co najlepsze bo ktoś pisał że mattock się zahaczył o nogawkę i się rozpadł.. - witam w klubie.. Mój elite przy 20km/h [jechałem z serwisu] został lekko zahaczony nogawką i pękł na pół.. pzdr
Napisano 29 luty 2012 - 17:22
Dzisiaj odebrałem swoje koszyki od Mattocka. Jakość wykonania średnia, ale czego się spodziewać za 18 zł. Roweru nie szpecą, ładnie wyglądają ale przy bliższych oględzinach widać, że to żaden hi-end ;-)
Dobrze trzymają bidony isostara (te małe). Moje obecne bidony średnio dobrze, więc trzeba się będzie wybrać do sklepu i poprzymierzać butelki.
Plus to wyciąganie i wkładanie butli w koszyk - szybko i o wiele sprawniej niż w moich poprzednich. Tyle, że ja dotychczas jeździłem na koszykach z alu-rurek o klasycznym kształcie.
Dobrze trzymają bidony isostara (te małe). Moje obecne bidony średnio dobrze, więc trzeba się będzie wybrać do sklepu i poprzymierzać butelki.
Plus to wyciąganie i wkładanie butli w koszyk - szybko i o wiele sprawniej niż w moich poprzednich. Tyle, że ja dotychczas jeździłem na koszykach z alu-rurek o klasycznym kształcie.