Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koszyczek na bidon

440 odpowiedzi w tym temacie

#261 oki

oki
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądDębica/Kraków

Napisano 15 maj 2012 - 14:47

A ja polecam koszyki mattocka, tanie, trwałe, nie ścierają się, ładnie wyglądają.

http://allegro.pl/li...10168&country=1

#262 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 15 maj 2012 - 16:58

xubix napisał/a:
"MATTOCKI" - do dupy, gną się jak cholera,

potwierdzam, shit jak nie wiem co, odpryski i w ogóle miękkie to strasznie
mam drugi koszyk identycznie wyglądający tylko oryginalny Elite, bez porównania, lepiej te 20zł dorzucić

vs

A ja polecam koszyki mattocka, tanie, trwałe, nie ścierają się, ładnie wyglądają.

...i bądź tu mądry;-)

#263 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 15 maj 2012 - 18:25

Mattocki sa ulra-lowendowe lepiej zainwestowac juz w elite race masz pewnosc , ze nie stracisz bidoba podczas jazdy mattocki szybko sie zdzieraja za ta cene czego sie dziwic

Ludzie kupujac ten koszyk leca na wyglad , nie trwalosc produktu widac po sprzedazy ;-)

/ Zalecam stosować się do zasad poprawnej polszczyzny i ortografii.
Bury

#264 chmuzilla

chmuzilla
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądw-sk

Napisano 15 maj 2012 - 21:40

Kupiłem tego ZEFAL SPRING - zwróciłem na dzień następny, nowe bidony 0,75l zaczęły nagle wyskakwiwać na w miarę równej kostce brukowej - masakra.. oddałem od razu i czekam na zwrot pieniędzy..

Mam teraz wyrzuty sumienia ze Ci je poleciłem... Ale u mnie wszystko ok, dzis skróciłem sobie traske, i jechałem przez jakąś polną droge bidony trzymaja sie jak trzeba, nie wypadają...

#265 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 maj 2012 - 21:49

Do tej pory nie wypadł mi ani razu bidon z tych koszyków. Wcześniej miałem bidony Isostaru , teraz kupiłem sobie PRO. W sumie to produkt elite ,ale mają takie "wypustki" i ten dynks z koszyka ładnie się dopasowuje do bidonu. Mocno trzyma nawet na naszych dziurawych drogach. Nie wiem jak inne modele tych koszyków ,ale ze swojego jestem bardzo zadowolony. Krzysztof bez przesady takie kruche nie są. Zresztą jak go chesz połamać ? ;-)

#266 Pawel_gda

Pawel_gda
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 maj 2012 - 20:44

Naszła mnie ostatnio chęć na zmianę koszyków. Pierwsza myśl - Tacx Tao, ale jakoś nigdzie w Gdańsku nie znalazłem, więc zniecierpliwiony idę do Decathlonu, i biorę Elite Custom Race, sztuk dwie, wersja ekonomiczna - plastikowa ;-) W domu lekki zgrzyt, bo jeden z bidonów nie ma wcięcia na taki występ, który go blokuje w koszyku, i sprawa wygląda niepewnie. Już na trasie wychodzi, że obawy były bezpodstawne - bidony 0,7 wchodzą i wychodzą gładko, nic nie stuka i nie telepie, przy większych prędkościach nie muszę się skupiać żeby trafić z bidonem prosto do koszyka. W porównaniu do moich poprzednich (aluminiowe, "druciane" no name) wzrost komfortu wyraźnie odczuwalny :-)

#267 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 21 maj 2012 - 23:10

No to precyzuję wizualnie ;-)
Ja mam takie
Dołączona grafika
z Chin, kupowane na eBay - razem z wysyłką wyszło coś koło sześciu dych w zeszłym roku...
Sprawują się nienagannie. Jak widać z linku Patryka:
Dołączona grafika
To ten sam wzór koszyka.

Kupiłem tego ZEFAL SPRING - zwróciłem na dzień następny, nowe bidony 0,75l zaczęły nagle wyskakwiwać na w miarę równej kostce brukowej - masakra.. oddałem od razu i czekam na zwrot pieniędzy..

Mam teraz wyrzuty sumienia ze Ci je poleciłem... Ale u mnie wszystko ok, dzis skróciłem sobie traske, i jechałem przez jakąś polną droge bidony trzymaja sie jak trzeba, nie wypadają...

Dziwne, bo w terenówce (hardtail) mam springa i na prawdę nie unikam dziur, przy niektórych zjazdach sam ledwo trzymam się roweru, a bidon nigdy mi nie wypadł.
Może problemem są bidony (za mała średnica?)?

/Posty scaliłem,
Bury

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#268 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 17 czerwiec 2012 - 19:37

http://allegro.pl/ko...2418286068.html

Macał ktoś to?
Lekkie i tanie zatem się zastanawiam...

#269 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 17 czerwiec 2012 - 21:14

Kupiłem sobie na ebayu Bontragery Race X Lite 25g za 17.50$/sztuka. Zobaczymy jak wyjdzie pierwszy w życiu zakup zza granicy. I to od razu z Hongkongu!

#270 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Napisano 17 czerwiec 2012 - 21:32

Raczej to nie jest produkt Bontrager`a

u5227y2014v4.gif

#271 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 18 czerwiec 2012 - 16:28

Ale są bardzo ładne.

#272 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2012 - 18:18

Czy ktoś używa takiego zacisku? http://www.bikeman.p...unt-p-1285.html

Prosze o opinie i odczucia.

#273 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 23 czerwiec 2012 - 22:12

Kupiłem takie koszyki na bidon za 26 zł, Zefal Fiber Glass:
http://img05.allegro...9/31/2424493166
Bidon Zefala 750 ml oraz bidon Isostar 500 ml trzymają idealnie, nic na dziurach nie podskakuje ani nie wypada, wyciąganie i wkładanie jest bezproblemowe. Nie sprawiają wrażenia delikatnych więc myślę że posłużą dość długo. Jak by się ktoś nad nimi zastanawiał to warto kupić.

#274 pogromcaszos

pogromcaszos
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądJanczowa

Napisano 28 czerwiec 2012 - 21:12

Co sądzicie o takim koszyku?
http://allegro.pl/li...&category=16414

#275 Faraonek

Faraonek
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipiec 2012 - 20:11

Od siebie mogę polecić uchwyt na bidon z Auchan. Ciężko mi stwierdzić z czego jest wykonany - coś chropowatego, może stal może aluminum z elementami plastiku, ale bidon trzyma potwornie mocno i wcale nie wygląda jakby miał się niedługo rozwalić a kosztował jedyne 6 zł (!).
Jeśli będziecie w auchan to rozejrzyjcie się po dziale rowerowym bo za taką kwotę warto kupić coś chociaż po to, żeby przetestować.

#276 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 25 lipiec 2012 - 20:14

Zaryzykowałem i zakupiłem takie koszyki.
Wygląda to tak:
Dołączona grafika

A waży to tak:
Dołączona grafika

Zrobiłem z nimi coś około 100 km, trzyma napełniony bidon 600 ml Isostara, łatwo się wkłada, fajnie wygląda. Co więcej można zamieścić w "recenzji" koszyka na bidon?

#277 misiek

misiek
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądRz

Napisano 23 sierpień 2012 - 22:11

Również zakupiłem chinolskie Bontragery ale w białej wersji. Polecam i podpisuję się pod słowami przedmówcy.

#278 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 24 sierpień 2012 - 17:46

slababateria, do towjego rowerka te kolorki idelanie pasuja, szkoda ze na allegro sprzedawcy wala takie ceny podrobionych produktow .

Na alibabie mozna dostac jakie sie chce wersje, od time do speca szczerze mowiac ja osobiscie wole koszyki z tworzywa jak elite lub specialized :-P

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#279 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 29 listopad 2012 - 21:22

Obecnie chciałem dokupić sobie drugi koszyk do pary Btwin czarny sprzedawany w Decathlonie.
Niestety w samym sklepie już ich nie ma. Może ktoś z was ma taki na zbyciu?
Dołączona grafika

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#280 OpaQ

OpaQ
  • Użytkownik
  • 190 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 grudzień 2012 - 17:24

Obecnie chciałem dokupić sobie drugi koszyk do pary Btwin czarny sprzedawany w Decathlonie.
Niestety w samym sklepie już ich nie ma. Może ktoś z was ma taki na zbyciu?
Obrazek

Byłem dziś u siebie w Decatlonie, widziałem z 8 sztuk czarnych, są. Z tego co widziałem, nie mają śrubek w komplecie.
Jak chcesz mogę Ci wziąć, mam po drodze. Tylko potrzebne dane.

Ale najpierw sprawdź, czy nie można tędy zamówić:
http://www.decathlon...d_8157313.html#
Kurier około 15 pln, ale jak Ci bardzo zależy to tylko brać.

Dodaj odpowiedź