Koszyczek na bidon
Napisano 07 grudzień 2012 - 19:30
Jak by to była prawdziwa zagraniczna firma z zagranicznymi obyczajami to by ściągnęli ten koszyk z jakiegoś sklepu i wysłali. Ale jakoś nie chce im się bawić za takie drobne...
A maila już pisałem na samym początku, gdy tylko pomyślałem o zakupie drugiego koszyka.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 10 grudzień 2012 - 12:25
Koszyki carbonowe Elite zapewne dobrze trzymaja bidony ale czytalem pare komentarzy np. odnosnie poprzedniego Sior, ze jest tragedia z wyciagnieciem bidonu.
slababateria juz masz te koszyki troche czasu, dalej jestes z nich zadowolony, bidony nie wypadaja?
Nie ukrywam, ze podobaja mi sie one, no moze te oryginalne bardziej ;-)
Niemniej konstrukcja ta sama.
A tak z ciekawostek, zobaczcie na strone Elite, chyba sami nie wiedza jak ten koszyk sie nazywa :mrgreen:
http://www.elite-it.com/meijo/
Napisano 06 luty 2013 - 10:30
http://www.newultima.../kosz-na-bidon/
Realna waga to 11,5 g/sztuka. Znalazłem tylko jedną, niepochlebną opinię na zagranicznym forum.
Napisano 06 luty 2013 - 10:31
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 luty 2013 - 12:39
Smudowe koszyki sa swietne. Przez dlugi okres uzywalem wersji 5g.
Jedyny problem z nimi, to bardzo kiepski wybor bidonow.
Napisano 08 luty 2013 - 17:43
Myślałem o:
Zefal Spring - chociaż na forum były opinie pozytywne i negatywne
Tranz-X
Mattock, coś alla elite
Topeak Modula Cage Ex
Czany Tour de france - również coś jak elite, co prawda czarny ale szalenie lekki
Cena do ok 20 zł, potrzebuje 2 szt; bidonów jeszcze nie mam i także chciałbym je nabyć, ale to raczej potem. Koszyki będą śmigały z bidonem 700ml i 500ml.
Co do Topeaka, to mam taki ale czarny w drugim rowerze i spisuję się bez zarzutu, jest jednak stosunkowo ciężki na tle pozostałych i chciałbym spróbować czegoś nowego.
Który najlepszy? Czy może lepiej kupić od razu zestaw z bidonami - jeżeli tak- jaki?
Napisano 08 luty 2013 - 19:06
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 08 luty 2013 - 19:36
Niektóre bidony wcale nie wchodziły z powodu budowy.
Prawdę powiedziawszy nie wyobrażam sobie siłować z koszykiem aby wyciągnąć napój.
Napisano 15 luty 2013 - 22:47
Napisano 20 luty 2013 - 12:28
wykonanie jest proporcjonalne do ceny, nie można oczekiwać, że będzie takie samo jak w EliteKupilem 2szt tego Mattocka, wg. mnie szkoda kasy, strasznie kiepsko sa wykonane, lepiej kupic oryginalne Elite.
to byłoby dziwne
elite kosztuje 50zł, a Mattock 15
więc i tak jest całkiem dobrze i do turystycznego roweru całkiem fajne koszyczki z dobrym wyglądem
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 20 luty 2013 - 13:43
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 20 luty 2013 - 15:58
Waga na stronie producenta jest bez śrub, ze śrubami sztuka waży ok 66g +/- 2g, jest to jednak mniej niż klasyczny aluminiowy koszyk który miałem. Cena ok 20 zł w sklepie w Poznaniu.
Natomiast wykonanie pierwsza klasa, piękny kolor, sztywne dobrze trzymające butelkę tworzywo. Jeżeli ktoś wozi picie w butelkach po izotonikach i nie zbija gdzie się da zbędnych gramów to polecam.