Jaki Kask??
Posted 23 February 2013 - 01:14
Nowy kask spełniający normy kupisz nawet za 60-70 zł - to sporo więcej, ale wciąż nie fortuna, więc moim zdaniem kupienie kasku używanego byłoby dużym błędem.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 23 February 2013 - 10:24
Myślę ze w marcu/kwietniu na pewno wejdzie oferta rowerowa do sklepów wiec trzeba sprawdzać ich stronę. Kask produkuje firma crivit, z tego co pamiętam jest ona jakoś podpięta pod cratoni, jest masa informacji o nim na forach.
Popieram mikrosa, lepszy droższy nowy niż taki o którym nic nie wiesz, mój kask po 2 latach oddałem komuś z rodziny, ale nic nigdy się z nim nie działo wiec jest pewność ze jest bezpieczny. Na pewno wiele osób jeździ w swoich kaskach po kraksach bo "nic się z nimi nie stało" ale wiadomo ze już skorupa jest jakoś naruszona, tak samo mogą je sprzedawać dalej.
Posted 01 March 2013 - 20:51
a jeśli chodzi o malutkie rozmiary, MET MYTHOS unismall myślicie, że warto ?
Myślę, że za tą cenę warto, bo MET to w miarę popularna marka kasków. Nigdy nie używałem kasków z tej firmy, ale słyszałem od posiadaczy, że są zadowoleni.
A jak z innymi kaskami dostępnymi w małych rozmiarach ?
Posted 19 March 2013 - 20:53
Co powiecie o tym ?
http://www.synkros.p...ALIGN-2013.html
Posted 20 March 2013 - 19:49
stwierdzam, że dla każdego łba będzie coś innego pasowało, a niektóre kaski z górnej półki mogą totalnie być niedopasowane,
z kolei niektóre tańsze niby extra ale chwile postałem przed lustrem i zaczęły mi wyłazić kropelki potu :mrgreen: [dobre chyba na zimę] ...
więc lepiej przymierz w sklepie i kup to co Ci się spodoba, bo w necie detali nie widać a każda sroka swój ogon na forum chwali ;-)
btw, na razie nie kupiłem żadnego ... w starym pojeżdżę ..
Posted 29 March 2013 - 23:31
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 30 March 2013 - 07:29
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 30 March 2013 - 13:11
To tyle jeśli chodzi o moje odczucia. Wcześniej może nie miałem tak złej opinii o nim, ale teraz jeżdżę w kasku Rudy Projecta i wnioski wyciągnąłem już po pierwszej przejażdżce Ale najważniejsza rzecz to zawsze lepsze to niż nic, w końcu 75zł to nie są wielkie pieniądze, a bezpieczeństwo zapewni.
Posted 30 March 2013 - 13:39
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 30 March 2013 - 23:23
http://www.bikekatal...alized.ECHELON/
Posted 09 April 2013 - 08:41
Przede wszystkim interesuje mnie to czy leży zgrabnie na głowie, tzn. czy sprawia wrażenie małego, zgrabnego kasku i czy jak się patrzy na przód (jak jest założony), czy nie jest za szeroki...
Będę wdzięczny na jakieś info...