Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1933 odpowiedzi w tym temacie

#961 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 25 czerwiec 2013 - 09:51

Z całym szacunkiem do polskich (?) firm, ale 4F to inna klasa niż Giro i do tego model, który był topowy jeszcze z trzy lata temu...

To może rozwiniesz myśl, o co chodzi z tą inną klasą amerykańskich (?) kasków Giro?

#962 emjotek

emjotek
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 czerwiec 2013 - 23:06

Witajcie, mam do wydania ok. 200zl (nie chcialbym szczegolnie przekraczac tej kwoty) na kask. Na te chwile - co byloby najlepszym wyborem?

#963 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 czerwiec 2013 - 00:11

http://4fsklep.pl/[c4l13-ksr101]_kask_rowerowy_norte_-_bialy,32,45912.html
Kupiłem polecam ;-)
Tutaj ładniejsze zdjęcie bez daszka
http://4fsklep.pl/gfx//[c4l13-ksr101]_kask_rowerowy_norte_-_bialy_big_123243.jpg

#964 krychu

krychu
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądwlkp

Napisano 04 lipiec 2013 - 11:23

Witam, od jakiegoś czasu rozglądam się za kaskiem i coś nie mogę się zdecydować. Liczę na waszą pomoc i porady. Szukam kasku na szose. Przeznaczyć mogę na niego max 250zl, z góry dzięki za odp

#965 dzakobo

dzakobo
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądGdańsk/Narol

Napisano 08 lipiec 2013 - 21:30

A co możecie powiedzieć o replikach Catlike'a? Warto wydawać na nie kasę czy może jednak poszukać czegoś oryginalnego?

#966 acmatti

acmatti
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 09 lipiec 2013 - 11:06

A co możecie powiedzieć o replikach Catlike'a? Warto wydawać na nie kasę czy może jednak poszukać czegoś oryginalnego?

No włacha. Też mnie interesuje replika Catlike'a, z tego względu że nie mam jak na razie zbyt dużo pieniędzy aby kupić lepszy kask, dopiero w przyszłym sezonie coś lepszego kupię, a mama codziennie mnie męczy abym założył jakąś czapkę czy kask, bo dostane udaru mózgu :shock:

u8202y2013v3.gif

#967 fafik

fafik
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądDarłowo

Napisano 19 lipiec 2013 - 09:13

Witam.Mam obwód głowy 58 chciałbym kupić giro aeona może ktoś z Was o podobnym obwodzie głowy miał okazję przymierzać aeona w rozmiarze M i L i mógłby mi doradzić czy rozmiar M do 59 cm z 1 cm zapasu będzie dobry czy jednak L .Zimą raczej nie jeżdżę więc grube czapki nie wchodzą w rachubę ewentualnie jakiś buff.Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam.

#968 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8634 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipiec 2013 - 09:34

Mam głowę 58,5 cm i spokojnie jeżdżę w rozmiarze M (model Ionos, ale Giro ma bardzo spójną rozmiarówkę) z lekką czapką pod spodem.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#969 fafik

fafik
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • SkądDarłowo

Napisano 19 lipiec 2013 - 09:54

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź.Trochę mi to rozjaśniło sprawę aczkolwiek zdaję sobie sprawę że kask jak buty jak nie przymierzysz to się nie przekonasz .W każdym bądź razie zacznę od zamówienia M-ki.jaśli będzie za mała wymienię na L-ke i po sprawie Przy tej cenie kasku dodatkowe kilka zł za przesyłkę to już pikus.Jeszcze raz dzięki serdeczne za pomoc

#970 Adidadi

Adidadi
  • Użytkownik
  • 116 postów
  • SkądLublin/Bychawa

Napisano 19 lipiec 2013 - 16:15

Ja ostatnio dorwałem w Go-sport kask Alpina Spice light
Dołączona grafika

Bardzo fajny przewiewny lekki kask 240g wyposażony w siateczkę wiec o jakieś pszczoły się nie martwię.

Dobrze siedzi na głowie jestem z niego zadowolony wiec mogę polecać.

#971 mopek15

mopek15
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • Skądoświęcim

Napisano 30 lipiec 2013 - 05:57

Witam, od niedawna zacząłem rozglądać się za nowym kaskiem i kompletnie nie wiem jaki kupić. Podobają mi sie kaski w kolorze białym(inny kolor też wchodzi gre) chciałbym wydać na niego coś trochę ponad 400zł jeżdżę i szosę i mtb. Z góry dziękuje i pozdrawiam:D

#972 marianos

marianos
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • Skądslaskie

Napisano 09 sierpień 2013 - 11:18

Zonka obdarowała mnie nowym kaskiem http://twomark.pl/me...odukt/14714.jpg takim właśnie jak ten.

Jest super polecam i do zobaczenia na trasach

• Sposek lubi to

#973 Sposek

Sposek
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • Skądłódź

Napisano 09 sierpień 2013 - 20:08

Polecam wszystkim met'a inferno UL ! Pierwsza jazda i zapomniałem, że mam kask na głowie ;)

#974 spec

spec
  • Użytkownik
  • 287 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpień 2013 - 16:10

Kupiłem w promocji GIRO AEON waga 190g , przesiadka z Uvex FP1 waga 255g, i 65g na głowie to ogromna różnica na korzyść GIRO , mam w dobrej cenie kilka na sklepie :-), można pisać na pw 

#975 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 10 sierpień 2013 - 18:34

Kupiłem w promocji GIRO AEON waga 190g , przesiadka z Uvex FP1 waga 255g, i 65g na głowie to ogromna różnica na korzyść GIRO , mam w dobrej cenie kilka na sklepie :-), można pisać na pw 

Może mam tylko takie wrażenie spec, ale zawsze po tym jak zachwalasz jakiś produkt, piszesz że można go u Ciebie kupić :D

#976 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWarszawa/Ząbki

Napisano 10 sierpień 2013 - 20:48

Polecam kaski Giro w dobrych cenach:

http://naszosie.pl/2...mtb-firmy-giro/

Pozdro

#977 spec

spec
  • Użytkownik
  • 287 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 sierpień 2013 - 06:57

przemonr1 , jak coś testuję na sobie a jest dobre i mam to na sklepie kupione w dobrej cenie widzisz w tym problem ? zawsze piszę , że to moje opinie nikogo nie namawiam :-), a mam czasem wrazenie ,ze Ty masz uraz do nowości , przykład EDGE 510 i teraz kask :-)

#978 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 11 sierpień 2013 - 07:54

spec, nie widzę żadnego problemu, tylko z rezerwą podchodzę do opinii sprzedawców, bo oni z reguły chcą sprzedać, a to co mówią często(nie zawsze) nie ma pokrycia w rzeczywistości (zachwalają swoje bo taka ich praca). Twoje pisanie, że 65g to ogromna różnica po prostu mnie rozbraja.

Wracając do kasków, Aeon to żadna nowość, mierzyłem go - wygląda fajnie, ale mnie jakoś nie leżał na głowie, co nie znaczy że komuś innemu nie będzie pasował. Wszystko zależy od kształtu czaszki i naszych upodobań, dlatego kupując kask polecam udać się do sklepu/kogoś kto ma taki kask i go przymierzyć.

#979 aparvis

aparvis
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpień 2013 - 11:50

Mam głowę 58,5 cm i spokojnie jeżdżę w rozmiarze M (model Ionos, ale Giro ma bardzo spójną rozmiarówkę) z lekką czapką pod spodem.

Mój obwód głowy to 59cm. Czy rozmiar M będzie na mnie pasował, czy lepiej jest iść w rozmiar L? Czy ktoś z Was posiadający modele Aeon/Ionos w rozmiarze M może zmierzyć wewnętrzny obwód kasku przy masymalnie rozsuniętym pasku regulacyjnym roc loc? Zastanawiam sie czy będzie jeszcze miejsce na buff lub cienką czapkę.

#980 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8634 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 sierpień 2013 - 11:54

Mam Ionosa i przy obwodzie głowy 58,5 cm swobodnie wchodzę w M-kę. Nawet po założeniu cienkiej czapeczki mam jeszcze odrobinę luzu. W L-ce wyglądam z kolei jak w wiadrze, więc nie polecam :D

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

Dodaj odpowiedź