Skocz do zawartości

Zdjęcie

Specialized Tarmac Z Anglii Tanio

27 odpowiedzi w tym temacie

#1 niemiec333

niemiec333
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maj 2014 - 11:43

Witam

Planuje zakup roweru specialized tarmac. Znalazłem ofertę sklepu z Anglii w którym ceny są niższe niż w Polsce. Na rower mam zamiar przeznaczyć ok 6000zł

Pierwszy rower to http://www.cyclestor...d_bike-ID_63144

i drugi to http://www.cyclestor...d_bike-ID_61296

tylko musiałbym jeszcze trochę kasy uzbierać.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

#2 xszymonx

xszymonx
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądKępno/Wrocław

Napisano 02 maj 2014 - 11:48

Z góry dziękuję za odpowiedzi

A jakie jest pytanie?

#3 niemiec333

niemiec333
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maj 2014 - 12:01

Pytanie jest takie czy warto kupić rower z zagranicy. Chodzi przede wszystkim o gwarancję.

Jak kupię z Polski to mam gwarancję i nie muszę się o nic martwić, tylko że w Polsce są ponad 1000 zł droższe.

No i oczywiście czy warto dołożyć do droższego roweru, czy kupić ten tańszy i z czasem zmienić osprzęt

#4 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 02 maj 2014 - 13:30

Wierzysz w gwarancje w Polsce? Znajdzie się jedna rysa na ramie i już będzie podstawa, by jej nie uznać, bo rower mógł brać udział w wypadku. Ja oparłem swój o znak drogowy, żeby się wysikać i na nieszczęście było nierówno. Rower podjechał i otarłem ramę o słupek. Ślady są i chyba gwarancję diabli wzięli.

#5 lukadabr

lukadabr
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądKielcza woj. opolskie

Napisano 02 maj 2014 - 13:54

Rowerów marki specialized nie wysyłają za granicę :/

http://www.cyclestor...liveryCosts.asp

Zobacz dokładnie uwagę odnośnie bike delivery.

#6 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 327 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 maj 2014 - 14:18

taka jest polityka firmy specialized na całym świecie, rower można zakupić tylko stacjonarnie.

#7 niemiec333

niemiec333
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maj 2014 - 15:22

Ok nie doczytałem. Szkoda.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

#8 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 327 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 maj 2014 - 15:52

ile masz wzrostu niemiec333?

#9 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maj 2014 - 18:58

taka jest polityka firmy specialized na całym świecie, rower można zakupić tylko stacjonarnie.

Nie chodzi tu o rowery tylko o wszystkie produkty Speca.
Dystrybucja podlega ściśle określonym podziałom geograficznym. Nawet głupich skarpet z Niemiec Ci nie wyślą.

#10 budka

budka
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skądz Internetu

Napisano 02 maj 2014 - 19:10

Nie znasz kogos kto mieszka w Anglii? Wysylka polskim kurierem do pl kosztuje ze 20-30£ z tego co sie orientuje. Nie wiem tylko jak traktuja przesylki i czy jest ubezpieczenie, ale z tego co wiem rowery ze sklepow przychodza dobrze zaezpieczone i mozna je smialo przeslac dalej. Za ta sume, ktora chcesz wydac  mozesz w Anglii  naprawde kupic cos fajnego nie mowiac juz o uzywce z ebaya. Z tego co sie orientuje to Merida ma spore udzialy w rowerach Specialized  czy rowery Merida tez mozna kupic tylko stacjonarnie? ;-) Troche dziwna polityka firmy...Jesli nie jestes zdeterminowany co do tej marki i modelu  to poszukaj cos innego za te pieniadze.

#11 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 02 maj 2014 - 19:23

Skad info ze merida ma udzialy w specu ?

#12 budka

budka
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skądz Internetu

Napisano 02 maj 2014 - 19:30

Wpisz Merida bikes w Wikipedie... http://en.wikipedia....ki/Merida_Bikes

Merida posiada 49% udzialow

#13 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 02 maj 2014 - 19:41

Ale lipa, na moje pocieszenie ze to wikipedia pisze czyli nie musi byc to prawda 😃

#14 budka

budka
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skądz Internetu

Napisano 04 maj 2014 - 09:45

Ja sie dowiedzialem od wlasciciela sklepu rowerowego kilka lat temu, ktory chcial mi sprzedac Meride, a ja szukalem wtedy Tarmaca. W koncu i tak kupilem co innego.

#15 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 04 maj 2014 - 12:21

Evans wysyla Spec'e za granice. Ograniczenia dotycza niektorych krajow i niektorych dystrybutorow. Gwrancje rozpatruja na podstawie zdjec - w przypadku wady ramy tnie sie suport na pol, wysyla foty z operacji i po 1-2 tyg otrzymuje sie nowa rame . 

"myk" polega na tym, zeby w ustawieniach wybrac ceny w € i kraj dostawy UK. Adres poda sie pozniej przy platnosci ;)  ostatnio tak kupilem siodelko i sztyce S-works'a. 

Ostatnio zwrocilem 1o z siodelek ( niezgodne z norma szyny ( za maly rozstaw )) i czekam na kase do dzis , a paczke odebrali 16.04 :(  dla odmiany sklep niemiecki ... :-x

tak czy inaczej zwroca- tu nie ma watpliwosci.

czas "gwarancje mam tylko lokalnie" dawno minal. 

W Polsce klient z reklamacja traktowany jest jak oszust i zlodziej - rzecz nie do pomyslenia ( generalnie, jasne, ze zdarzy sie niechlubny wyjatek ) przy rozpatrywaniu wniosku w sklepie w UK czy NL...  . O FIN nawet nie wspomne ( zepsulo sie ? przepraszamy - tu jest nowe . I jeszcze maly prezent za niedogodnosc ). 

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#16 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 04 maj 2014 - 15:56

przy rozpatrywaniu wniosku w sklepie w UK czy NL...  . O FIN nawet nie wspomne ( zepsulo sie ? przepraszamy - tu jest nowe . I jeszcze maly prezent za niedogodnosc ). 

To się czyta jak bajkę z 1001 nocy. Ech, kiedy w Polsce będzie normalnie? Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że przepisy prawa konsumenckiego tworzą sami Polacy, nikt tym pożal się Boże politykom, nie narzuca ograniczeń, ani zasad. Widocznie, gdzie nie widzą korzyści dla siebie, zegarka za friko, przekrętu, z którego wpadłoby kilka baniek - nie tkną się i już.

#17 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 327 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 maj 2014 - 11:01

a tak wracając do tematu, to ja mam takiego speca na sprzedaż

http://allegro.pl/sp...4205185824.html

w razie zainteresowania proszę na priva.

#18 homer

homer
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 07 maj 2014 - 10:23

Kupiłem speca w uk na evanscycles bez żadnych problemów z dostawą/wysyłką w tym roku. Jedyne zaskoczenie było takie, że hamulce były odwrotnie - przód w prawej ręce - ale dało się przełożyć linki bez problemu.

#19 macomac

macomac
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 07 maj 2014 - 13:36

Sprawdz czy rower z Angli nie ma czasem kierownicy po prawej stronie.

#20 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 07 maj 2014 - 15:31

Na pewno ma. Po co angolom kierownica po lewej?. Nie musisz jej przekładać. Odwróć rower i bedzie kontynentalnie.

• macomac lubi to

Dodaj odpowiedź