Witam
Poszukuję informacji na temat tego, gdzie i kiedy w 2014 roku (w Polsce lub ewentualnie Czechy, Słowacja) odbędą się czasówki pod górę, w których mogą również wystąpić amatorzy. Słyszałem o paru takich imprezach, ale trudno jest mi znaleźć konkretne informacje (czas na Żar; wjazd na Równicę). Im dłuższa czasówka, tym lepiej ;-)
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Ja od jakiegoś czasu bywam na dwóch takich imprezach i z czystym sumieniem mogę je polecic imprezy typowo amatorskie ale dobrze zorganizowane
Czasówka na Pradziada organizowana zawsze w ostatni weekend maja przez Ktukol Głuchołazy a w zasadzie przez pana Eligiusza Jędryszka (obecnie brak już niestety miejsc) dystans około 9,2km
oraz wjazd na elektrownie szczytowo pompowa Doluhne Strane ostatni weekend czerwca organizator klub Victoria Głuchołazy dystans około 10,5km
Obie imprezy organizowane przez kluby z Polski ale odbywają się na trasach po Czeskiej stronie
stan asfaltu bardzo dobry, wiecj info znajdziesz na stronach organizatorów
ponadto z tego co wiem to czasówkę pod górę organizuje tez klub kolarski ziemi kłodzkiej niestety nigdy tam nie byłem nie pamiętam tez nazwy miejscowości gdzie się to odbywa ale pewnie na ich stronie znajdziesz wszystkie info
PS Tu masz link do czasówki organizowanej przez KK ziemi Kłodzkiej
http://www.klasykklodzki.com/?p=1421