Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pęknięty Uchwyt Sigma Tail Blazer

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 21 maj 2014 - 21:02

Dziś uchwyt w mojej lampce, po około 3 tygodniach od zakupu postanowił sobie pęknąć. Nie, nie na góralu na wertepach, na zwykłej jezdni, lampka zamontowana w szosie. Uprzedzę domysły, nie jestem sadystą i nic z nim nie robiłem, wsadziłem lampkę w uchwyt i chyba nawet raz jej nie wyjąłem. Mam lampkę za 10zł i uchwyt trzyma już chyba z 4 lata. Co z tym zrobić?? Reklamować?? Kleić kropelką, przyklejać taśmą. To nie lampka za 5zł, a stała się jakaś masakra.

http://zapodaj.net/6...ae4f55.jpg.html

http://zapodaj.net/d...249378.jpg.html

Fajnie, że w ogóle lampkę udało się znaleźć

#2 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 22 maj 2014 - 07:09

Jak kleić, to nie kropelką. Prędzej jakąś żywicą. Poxipol, Diastal. Spróbuj reklamacji, a nóż się uda. Choć nieraz, lepiej wyrzucić i się nie denerwować w sklepie. Jeśli na buty nie ma gwarancji, bo w nich chodzisz to wątpię, żeby uwzględnili ją na lampkę rowerową, którą się mocuje do roweru. Logika naszych handlowców jest porażająca.

#3 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 22 maj 2014 - 07:36

Zdarzyła się niesamowita historia, po opisie historii i wysłaniu zdjęć, właściciel sklepu napisał "Proszę odesłać lampkę". Po tym jak wpłyną pieniądze wrzucę nazwę firmy, bo tak rzetelnego sklepu dawno nie widziałem.

#4 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 22 maj 2014 - 07:43

Poczekaj na finał. Odeślesz lampkę i dostaniesz po jakimś czasie ekspertyzę sprzedawcy. Taka jest procedura. Jeszcze nie księguj zwrotu. :D

#5 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 22 maj 2014 - 07:46

może za wcześnie się ucieszyłem

"Witam

Proszę o przesłanie lampki i uchwytu na nasz adres, to w zupełności wystarczy."

Takiego dostałem maila.

#6 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 22 maj 2014 - 12:08

Treść maila budzi nadzieję. Brzmi, jakby już uznał reklamację. Być może, to porządny gość i dba o wizerunek sklepu, oraz klienta.

#7 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 22 maj 2014 - 14:51

Dbanie o dobro klienta zwykle w dłuższej perspektywie się po prostu opłaca. Już czas, by przedsiębiorcy w naszym kraju to zrozumieli. Mam nadzieję, że sprawa zostanie załatwiona pozytywnie i wtedy z czystym sumieniem będziesz mógł podać nazwę sklepu.

A jeśli chodzi o klejenie, to w tym miejscu raczej żaden klej nie będzie trzymał - zbyt mała powierzchnia klejenia i zbyt duża siła działa na ten zaczep. Może po wzmocnieniu od zewnątrz jakąś blaszką lub drutami klej epoksydowy jakoś by to trzymał.
Ja już mam drugą lampę Sigmy w której wyrwało się mocowanie uchwytu zatrzaskowego (takie metalowe inserty, gdzie wkręca się śrubki). Kleiłem "kropelką", ale na dużej powierzchni i poprzez podkładkę z kawałka skóry (dobrze chłonie klej i mocno trzyma).
DSCF1103J_enqsnea.JPG
A na wyłamany ząbek od zatrzasku znalazłem taki sposób:
DSCF1104J_enqsnwn.JPG

Sigma ma fajnie pomyślane produkty, ale z jakością plastiku różnie bywa.

#8 ChosenOne

ChosenOne
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10 czerwiec 2014 - 22:06

Dziś uchwyt w mojej lampce, po około 3 tygodniach od zakupu postanowił sobie pęknąć. Nie, nie na góralu na wertepach, na zwykłej jezdni, lampka zamontowana w szosie. Uprzedzę domysły, nie jestem sadystą i nic z nim nie robiłem, wsadziłem lampkę w uchwyt i chyba nawet raz jej nie wyjąłem. Mam lampkę za 10zł i uchwyt trzyma już chyba z 4 lata. Co z tym zrobić?? Reklamować?? Kleić kropelką, przyklejać taśmą. To nie lampka za 5zł, a stała się jakaś masakra.

http://zapodaj.net/6...ae4f55.jpg.html

http://zapodaj.net/d...249378.jpg.html

Fajnie, że w ogóle lampkę udało się znaleźć

W mojej identycznej lampce stało się to samo, tyle że po 7 miesiącach. Jako, że lampka jest bardzo fajna (super świeci i długo trzyma na bateriach) postanowiłem jakoś o ten uchwyt powalczyć. Wpierw sklep (formicki-bike) - odpowiedź proszę przysłać odeślemy na gwarancję do Sigmy, ale pewności nie ma czy oni uznadzą, więc postawa bardzo dobra. Jako, że nie lubię wysyłać paczek na darmo, postanowiłem wpierw napisać do Sigmy Sport z zapytaniem czy gwarancja zostanie uznana. Ku mojemu zadowoleniu odpisali, że wyślą mi uchwyt(jest odkręcany) bez dodatkowych kosztów.

#9 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 11 czerwiec 2014 - 07:11

Gwarancja uznana, czekają na nowy uchwyt od Sigmy, czeka się10 dni roboczych. Nie zadowala mnie to do końca, bo po prostu boję się, że któregoś pięknego dnia, uchwyt pęknie, a po lampce za 50zł przejadą koła TIRa.

#10 ChosenOne

ChosenOne
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 14:21

Gwarancja uznana, czekają na nowy uchwyt od Sigmy, czeka się10 dni roboczych. Nie zadowala mnie to do końca, bo po prostu boję się, że któregoś pięknego dnia, uchwyt pęknie, a po lampce za 50zł przejadą koła TIRa.

Ja postanowiłem dodać zabezpieczenie w postaci taśmy izolacyjnej. Tak na wszelki wypadek...

#11 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 12 czerwiec 2014 - 14:35

O tym samym myślę.

#12 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:47

Przyszła cała nowa lampka i nie wiem co zrobić.

http://zapodaj.net/a...f244ec.jpg.html

#13 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 23 czerwiec 2014 - 20:50

Ja bym założył, jak zapłacone ;) :D

#14 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa