a nie mierzy w tym czasie pulsu, bo jeżeli tak to się nie wyłączy?Jeszcze jedna sprawa. Licznik jest ciągle włączony... nie dotykam go dobre 15 min a on nadal jest włączony.
Jaki licznik kupić ?
Napisano 20 maj 2013 - 18:54
Napisano 20 maj 2013 - 23:23
Ja użwam ostatnio wszystich opcji i po prawidłowym ustawieniu czujników pokazuje prawidłowo, aczkolwiek nikt nie wyklucza jakiejś wady , to tylko elektronika .
a baterie mam oryginalne jakie były w pudełku
co do pulsu, to jak liczy to sie nie wyłączy ;-)
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 23 maj 2013 - 13:38
Napisano 23 maj 2013 - 21:47
Napisano 29 maj 2013 - 19:03
Z Atech 438 oba odbiorniki możesz zamontować z tyłu bez problemu.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 31 maj 2013 - 18:56
Sensory to muszą być dwa: na koło i na korbę. Ale mogą być w jednej obudowie, mocowanej do tylnego widelca. Coś w tym stylu kojarzę pod ANT'a (chyba faktycznie Garmina, można poszukać na thisIsANT).
Jeszcze widziałem jakieś cudactwa (chyba Giant'a), gdzie sensory są wbudowane w ramę, ale raczej pytanie nie dotyczy takich cudów
No i sporo piast z pomiarem mocy ma pomiar kadencji (czyli X w jednym).
Napisano 31 maj 2013 - 19:53
Z ciekawości sprawdziłem ile kosztuje taka piasta ~ 4500 zł czyli mógł bym sobie kupić 4 takie rowery jak teraz mam
Ciekawe jak w takim Giancie rozwiązana jest kwestia zasilania sensora.
Napisano 31 maj 2013 - 20:22
No i sporo piast z pomiarem mocy ma pomiar kadencji (czyli X w jednym).
No wiesz, ilościowo to może i sporo, ale praktycznie to są piasty PowerTap, prawda?
Co do dokładności pomiaru kadencji, a właściwie "odgadywania" kadencji przez piastę to różnie to wygląda, u mnie ostatnio pokazuje zadziwiająco przyzwoicie, choć zdarzały się pojedyncze skoki do 200 (ale bez pokazywania na e500, dopiero później w logach to widać). Teraz takich numerów nie ma (może nauczyłem się kręcić "równo"?), ale dokładność odczytu kadencji jest i tak większa z osobnego czujnika. Tyle tylko, że mi to obecnie nie przeszkadza, gsc10 leży na zapasie za to praktycznie nie mam żadnych dodatkowych czujników, PowerTap załatwia sprawę tak impulsów obrotu koła jak i kadencji (oraz oczywiście mocy) bezprzewodowo ANT+, odbiornikiem jest Garmin Edge 500.
, też bez przesady, można zaryzykować i wyczaić okazję za przyzwoite pieniądze, sam kupiłem dwa kółka na obręczach Mavic'a w idealnym stanie (praktycznie po 1 wymianie baterii) z piastami CycleOps za dwa kółka, no i nawet dla takiego amatora jak ja efekt treningowy jest wreszcie nie dość że mierzalny ;-), to jeszcze widoczny niemalże z treningu na trening.kosztuje taka piasta ~ 4500 zł
No ale to zupełnie inny temat ;-).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 01 czerwiec 2013 - 14:34
A tak w ogóle.. Na alledrogo jest "czujnik prędkości kadencji GSC-10", czyli pewnie o to o co pytasz I cena jest też dobra.
prozor, swojego czasu zrobiłem sobie trenażer z alternatora ze sterownikiem mikroprocesorowym. Nawet pomimo dużej bezwładności, pięknie widać kiedy moc jest przekazywana z koła (w funkcji położenia korby).
W przypadku, gdy na wykresie mocy są dwie "górki" (np. "nacisk" i "cofanie z buta"), to i masz kadencję x2 A jak się nauczyć jechać równo, to kadencji nie wyświetli w ogóle
Napisano 08 czerwiec 2013 - 21:45
Napisano 08 czerwiec 2013 - 21:54
Ani przy resetowaniu baterią , ani z klawiszy
Napisano 09 czerwiec 2013 - 07:28
po resecie można ustawić :
wielkość koła 1 i 2
km/mile
wt - ?
steryfy pulsometru
zegar
service
temperatura
i na tym koniec , wieć gdzie jest edycja total km ?, jak kombinacja klawiszy ?
Napisano 09 czerwiec 2013 - 08:37
Napisano 09 czerwiec 2013 - 13:11
#940 Gosc_uuki_*
Napisano 19 czerwiec 2013 - 08:56
przeczytałem temat lecz może pojawiło się coś nowego na rynku.
Szukam licznika na szosę i mtb, zastanawiam się czy kupić jeden do dwóch rowerów (tak teraz mam) czy dwa osobne.
Przez dwa lata używałem dwóch liczników Sigmy 1909/Hr i nie mam o nim najlepszego zdania. Ogólnie to wyrzucone pieniądze, licznik dosłownie rozpada się od samego patrzenia.
Teraz chciałbym kupić coś porządnego, myślałem o Garminie 800/810 lecz wydaje mi się dość duży, poza tym bardzo się boję że go zgubię na treningu albo wyścigu tak jak to miało miejsce z pierwszą Sigmą.
Może jest jakaś fajna alternatywa, zawierająca kadencję, tętno i jednocześnie dobra jakościowo? Navi będzie fajnym dodatkiem, ale nie jest konieczne.
Treningi 90% szosa, 10% MTB.