Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uwaga Na Kosiarzy

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 11:04

Zaraza w pomarańczowych kamizelkach z kosiarkami i różnym sprzętem do koszenia trawy na poboczu.

2 razy dostałem strzała spod podkaszarki w samochód raz w bok aż chrupnęło, raz efektem była pęknięta szyba.

Przeboleję to, ale oni jak widzą, że jedzie kolarz to nie przestają. Nawet jak widzą, że zasłaniam oczy ręką to dalej jadą na ostro. Dostać z takiego kamienia w oko to niezbyt przyjemna sprawa. Wyłapać kamulcem w ramę też nie wesoło.

Także uważajcie i bądźcie ostrożni jak zobaczycie ich na horyzoncie.

• uxs lubi to

#2 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 06 czerwiec 2014 - 13:21

racja, racja.  Na wsiach sytuacja podobna z ciągnikami i koszeniem działek rotacyjnymi... z tego dostać nie daj bóg z kamienia to... a ni nie chce wiedzieć co by się staneło :shock: :-o

#3 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 06 czerwiec 2014 - 16:32

Taa, a jak koszą przy zaparkowanych samochodach to jest dopiero horror.

A mnie moja, ulubiona kosiarka nie lubi, ostatnio bardzo boleśnie doświadczyła mnie kamieniem w piszczel - mam super śliwkę, przed sezonem. ;p

#4 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 06 czerwiec 2014 - 18:29

OT: 

System- przed sezonem? przecież już czerwiec :D

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#5 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 327 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 06 czerwiec 2014 - 18:41

a jak nie koszą to też źle bo zarośnięte..

#6 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 19:04

marcin. mi nie przeszkadza, jak pobocze jest zarośnięte. Przeszkadza mi, jak ktoś strzela do mnie kamulcami.

#7 Hogg

Hogg
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 06 czerwiec 2014 - 19:14

Rozumiem, ale... Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy na widok rowerzysty czy samochodu pracownicy przestają kosić. No i w ogóle gdy się kosi, to raczej nikt się nie rozgląda czy akurat ktoś nie przejeżdża.

#8 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 19:23

Proszę Cię gość z podkaszarką nie widzi, że jedzie ktoś na rowerze?? Puszcza przycisk na 5s i tyle. Przecież co minutę nie wali ktoś na rowerze. Inna rzecz, że to podkaszarki powinny mieć jakieś osłony.

• nick lubi to

#9 uxs

uxs
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądW-wa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 19:42

Maja osłony ale od strony koszącego, takie są wymogi.
Z tym zaprzestaniem koszenia… polecam odwrócić się i w miarę możliwości dużym łukiem ominąć kosiarzy rowerzystów. To bardziej realne.

Wysłane z mojego Dołączona grafika przez Dołączona grafika

#10 Hogg

Hogg
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 06 czerwiec 2014 - 19:50

Nie, bo jest skupiony na tym, żeby podkaszarka nie obcięła mu jajec ;) a nie rozgląda się za rowerzystami.

Wiesz-jak ja koszę koło chałupy (a mam tego spooooro) to ... koszę i się nie rozglądam.

#11 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 20:02

"Nie, bo jest skupiony na tym, żeby podkaszarka nie obcięła mu jajec ;)"

Wiesz co to jest podkaszarka?? :) Ewentualnie masz jajca do ziemi??

• kubens lubi to

#12 EverRestOnTheBike

EverRestOnTheBike
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwiec 2014 - 20:07

Naszczęście  trafiłem do tej pory na uprzejmych kosiarzy :) Wyłączali na widok rowerzysty czy samochodu. To już zależy od człowieka Podobno są ludzie i taborety  :-D - gdzieś tak słyszałem a po za tym "polak mądry po szkodzie" :cry: 

#13 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2014 - 20:11

W normalnym kraju pobocza kosi maszyna jadąca wzdłuż drogi i niczym nie strzela.

• KAEM lubi to

#14 gumolyt

gumolyt
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądKujawy i Pomorze

Napisano 06 czerwiec 2014 - 20:47

W normalnym kraju nie ma butelek rzucanych na pobocza, szczątków opon urywających bęben maszyn rotacyjnych, kamieni zbieranych z pól przez rolników i rzucanych na pobocza, do tego śmieci i kamieni z usuwania gołoledzi, które też się w piachu znajdują i psich kup. A firmy koszące nie mają czasu czekać i uważać na każdy przejeżdżający samochód czy rowerzystę w sytuacji gdy firma otrzymuje zapłatę za koszenie 3 miesiące od daty wystawienia faktury kosząc za stawki, które z roku na rok wcale nie wzrastają. Jedziesz rowerem po prostu uważaj bo widzisz ty kosiarza widzisz, on w okularach ochronnych i słuchawkach (to drugie nie często) nie zawsze musi Cię zauważyć i tyle.

• KAEM, mikroos i uxs lubią to

#15 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 399 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 08 czerwiec 2014 - 16:00

U nie to samo czołówa i na gazetę i to w dodatku na zakręcie !@#! :-x 

Chyba se zafunduje jakieś używki :-P

http://www.eq-eq.pl/...ps-t-frost.html

Dodaj odpowiedź