Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Szosa] Polygon Helios

polygon

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 10 czerwiec 2014 - 15:36

Znalazłem rower wg mnie w rewelacyjnej cenie jak za taki osprzęt. 

Jednak obawy co do producenta - POLYGON. Jakoś mało info w internetach głównie ze względu na to, że rower jest z Indonezji. Warto?

http://www.bicycleso...ra-carbon-fork/

na dole strony porónwanie do Giant Defy  

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#2 drzasiak

drzasiak
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądwojnarowice

Napisano 27 czerwiec 2014 - 09:56

Też się przymierzałem do kupna Polygona na 105 w sklepie kupkolo.cz, ale nie chcieli mi go wysłać, odbiór na miejscu i płatność tylko gotówką w między czasie pojawiła się okazja kupna roweru na ultegrze i odpuściłem wycieczkę. W Czechach jest też dystrybutor. Jeżeli nie masz ciśnienia na "markę" to osprzęt i waga wymiata w tej cenie. Ja ostatecznie zdecydowałem się też na mało znaną markę SIGA - i po przejechaniu 1,5k km nie żałuję.

#3 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 29 czerwiec 2014 - 15:37

Tylko, że ja już kupiłem  ten rower ;) Waga w rozmiarze 52 to ok 8,4 kg.

Pojechałem po niego do Czechów. Musiałem go dosiąść bo to był mój pierwszy rower szosowy.

W tym rowerze tylko rama jest "nie firmowa", ale to nie znaczy, że będzie ona słabym punktem.

Kupiłem tutaj http://www.kupkolo.c...12-bila_z95278/ 

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#4 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 29 czerwiec 2014 - 16:20

Szkoda, że takie małe rozmiary, bo cena świetna.

#5 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 29 czerwiec 2014 - 17:05

Wybrałem ten rower bo nie mogłem doczekać się na Tribana 500 i cena też jak dla mnie ok. Dopłacając 500zł ( w stosuknu do tribana) dostałem rower na tiagrze z kierownica, mostkiem i sztycą Ritchey i siodełko Fizika reszta shimano włącznie z kołami. 

#6 drzasiak

drzasiak
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądwojnarowice

Napisano 30 czerwiec 2014 - 19:49

To gratuluję zakupu! Wrzuć jakieś foty i samych gładkich asfaltów :-D

steja - zaglądaj na strony www.kupkolo.cz i www.polygonbike.cz pojawiają się na wyprzedaży różne modele i roczniki.

#7 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 20:24

Muszę zrobić jakieś zdjęcia bo jedyne jakie mam to te na szybko zrobione w dniu zakupu. (zdjęcia tego polygona są też na facebook'u kupkolo.cz ;)

Musiałem sam dokonać regulacji przerzutek - mieli niby to zrobić, ale przyjechałem chyba za szybko bo umówiłem się na godz. 9 a byłem o 8.10 :D 

Na tej drugiej stronie (dystrybutora w czechach ) rowery są zazwyczaj droższe i jeżeli odbiór osobisty to dalej z Polski do nich niż do kupkolo być może wysyłają do PL. 

#8 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:06

Dzięki, Panowie. 

Możecie jeszcze podać stronę gdzie można znaleźć geo rowerów?

Albo jestem ślepy, albo na polygonbike nie widzę  :-/

#9 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:23

http://www.kupkolo.c...12-bila_z95278/

ostatnie zdjęcie.

A na stronie polygonbikes.com jest geo do każdego roweru patrz:

http://www.polygonbi...s-a4.0#geometry

#10 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:28

szynder, dzięki.

Ten model to jest ten sam co z linku niżej, czy się mylę?  ;-) Kolorostyka mi "wali" na oczy  ;-)

http://www.polygonbi...a-20sp-carbon-v

#11 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:39

Odwrotna kolorystyka (w tym z twojego posta przeważa biały) ale też jest droższy o ok 155zł ;)

#12 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:43

Tylko, że przynajmniej poszukiwany rozmiar jest na stanie  ;-)  :-P

szynder, pisałeś, że to Twój pierwszy rower szosowy. Pewnie wielkiego doświadczenia nie masz, ale rower możesz bardziej określić jako sportowy czy komfortowy?

#13 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 21:58

W tej sprawie dowiadywałem się u kogoś z tego forum (przepraszam, ale nie wiem czy życzy On sobie żebym go polecał) i ocenił tą ramę jako lekko slopingową, podchodzącą pod wyścigową, zdecydowanie lepszą od tribana 500, który jest bardziej rekreacyjny. Wynika więc z tego, że bardziej sportowy. Sama główka jest krótka bo w moim rozmiarze ma 12cm. 

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: polygon