Witam
Otóż mam problem z wyregulowaniem przerzutki tylnej, kłopot polega na tym że przy zrzucaniu z miękkich na twarde przełożenia przy jednym kliku potrafi mi zejść o 4 przełożenia w dół, zakresy przerzutki ustawione mam prawidłowo, naciąg linki również (gdy jest naciągnięta maksymalnie to nie wchodzi mi najtwardsze przełożenie więc poluzowałem do momentu gdy wskoczyło a mimo to problem nadal występuje)
zaczynam podejrzewać że być może w pancerzu lub na ślizgu pod suportem powstaje jakiś opór który powoduje że linka na nim się zatrzymuje i potem po jednym kliku manetki całe napięcie linki redukuje się i zrzuca od razu kilka przełożeń w dół.
linki i pancerze zakładałem jakoś pod koniec grudnia chociaż jazdy w niesprzyjających warunkach nie unikam mimo wszystko wydaje mi się że to chyba zbyt krótki okres.
Jeśli ktoś miał podobny problem lub potrafi coś doradzić będę wówczas niezmiernie wdzięczny ![]()
Z góry dzięki za pomoc
dodam tylko że przerzutka tył i manetki to Campa Centaur 10s (power shift obecnie dostępne w sprzedaży)