Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okulary Accent Stingray Pękniecie Co Robić.

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 29 czerwiec 2014 - 19:45

Normalnie załamka - spadły mi z wysokości metra na podłogę z kafelek w sklepie i pękła oprawka, rozumiem jak bym je jeszcze przydepnął, wygiął na siłę - szkła na szczęście całe (zresztą dokupiłem 2 pary przeźroczystych, jak pierwsze porysowałem). Próbowałem to kleić poxipolem 2 składnikowym, UHU super glue, patex sos i nic - może ktoś ma jakąś sprawdzoną metodę na klejenie.

Okulary są bardzo wygodne dla mnie (nie odstają od mojej twarzy jak inne Accenty) i zaryzykował bym kupując dodatkową parę (bo mam już 3 szkła z pierwszych - generalnie podoba mi się to że można dokupić dodatkowe szkła), ale czy ten model tak ma (w sensie pękania)? Lidlowe okulary przejechałem rowerem, kilka razy poleciały podczas jazdy i nic, aż je w końcu zgubiłem. :-) Mam jeszcze inne okulary Accenta, te niestety nie pasują do mojej twarzy (zaczynają odstawać podczas jazdy), ale są wytrzymałe - w sensie kilka razy też już zaliczyły glebę.

Ktoś ma Accent Stingray, które zaliczyły kilka gleb i jest z nich zadowolony? (w sensie są całe).

#2 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 29 czerwiec 2014 - 20:08

Najwięcej dowiesz się w sklepie optycznym. Oni najlepiej znają się na materiałach, z jakich robi się oprawki okularów i jak je naprawić.

#3 indahowse

indahowse
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądwhitestok

Napisano 03 lipiec 2014 - 20:26

Ja swoje też połamałem pękły mi w rękach na pół, szkła strasznie się rysują zwłaszcza przezroczyste. Szkoda mi ich bo fajnie wyglądają, ale nawet roku nie miały jak się z nimi rozstałem. Widocznie jakość materiałów użytych jest po prostu kiepska.

Też próbowałem skleić ale nie da rady :(

#4 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 04 lipiec 2014 - 08:25

No to zarąbiście, strach jest upuścić na podłogę cokolwiek nowo kupionego - ja tu wietrzę celowe działanie producentów tego całego "szmelcu". Kupiłem drugą parę bo szkoda mi było posiadanych szkieł, tym razem białe może te są z innego plastiku i wytrzymają więcej, a jak również nie wytrzymają 3 miesięcy to się %$!@...  :-)

Dodaj odpowiedź