Skocz do zawartości

Zdjęcie

Canyon Speedmax 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lipiec 2014 - 20:59

Mój Canyon :)

WP2014051_ewwxepn.jpg
WP2014061_ewwxenr.jpg

Napęd : 2x10
Rama : Canyon Speedmax 3
Widelec : Smolik Motivation
Stery : PZ Racing Mfg. for Cane Creek
Sztyca : Giant Aero Carbon
Siodło : Selle Italia Shiver
Korba : Tiagra 4700 Compact
Kaseta : Shimano Tiagra 11-25
Klamkomanetki : Shimano Dura-Ace ST-7800
Przerzutka tył : Shimano 105 RD-5600
Przerzutka przód : Shimano Ultegra FD-6700
Kierownica : PRO LT Compact
Mostek : PRO LT
Owijka : PRO
Koło przód : Stratos
Opona przód : Vittoria Rubino
Piasta przód : Shimano Tiagra
Koło tył : Shimano WH R501
Opona tył : Vittoria Rubino
Hamulce : Shimano 105 BR-5800

Trochę się pozmieniało. Nowe hamulce, opony, tylne koło, stery przednia przerzutka. Korby za bardzo się wymienić nie udało. Czekam na przypływ gotówki i wskakuje Tiagra na hollowtechu.
No i zdjęcia nowe porobie jak się pogoda poprawi.
  • Arkt0s lubi to

#2 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 10 lipiec 2014 - 21:25

Rzeczywiście, zbieranina. Od Sory po DA. Ale taki rower chyba najbardziej cieszy, kiedy się go samemu zbudowało. Wiem coś o tym, mój stary góral był właśnie taki customowy. Mam pytanie. Co to są te dwa, białe elementy na kierownicy, po obu stronach mostka, lampki? Jesli tak, możesz napisać coś o nich? Jaki model, gdzie kupić itd.

#3 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lipiec 2014 - 21:38

Bardzo cieszy!

http://allegro.pl/os...4400216201.html

Lampki. Niby jak jest ciemno to nie wiesz po czym jedziesz, ale z +500m Cię widać. Tylko znajdź aukcje gdzie za kolejne komplety nie dopłacasz do przesyłki bo bateryjki do tego są droższe niż lampki i lepiej kupić od razu pare kompletów :)

#4 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 listopad 2014 - 15:45

Byłby ktoś w stanie wycenić ten rower? Zastanawiam się nad innym rowerkiem ale nie mam pojęcia ile za ten mógłbym dostać. Z góry dziękuję: )

#5 EverRestOnTheBike

EverRestOnTheBike
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopad 2014 - 19:44

Jak dla mnie to tak ok 1000zł jak byś dostał to było ok.  :roll:

#6 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopad 2014 - 22:24

A tak serio? Jakieś inne propozycje?

#7 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 05 listopad 2014 - 23:09

Myślę że to było na serio.

#8 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopad 2014 - 23:16

A jakieś uzasadnienie? Zdziwiony jestem szczerze mówiąc

#9 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 06 listopad 2014 - 00:58

Zapewne kilkunastoletni sprzęt, na osprzęcie opartym głównie na najniższych (prawie) grupach, które nawet jako nowe są tanie.

Same klamki DA (leciwe) różnicy dużej nie robią. Ponadto taki miks grup wbrew pozorom nie podnosi specjalnie wartości roweru, czasem wręcz odwrotnie gdyż większość ludzi preferuje jednorodność osprzętu.

Jeśli chcesz mieć dokładniejsze rozeznanie poszukaj podobnej klasy i wieku rowerów na polskich i zagranicznych aukcjach.

Może się okaże że się mylę. Ale ja bym szczerze powiedziawszy nie dałbym nawet tego tysiaka, co nie znaczy że nie jest tyle wart, bo pewnie tyle +/- mógłbyś dostać. 

Nie wiem skąd Twoje zdziwienie. Być może po prostu drogo kupiłeś. Nie wiem. Choć znam przypadek, gdzie nieznający się zupełnie na sprzęcie chłop, który dostał zajawkę na szosę poszedł do sklepu, a jak sprzedawca go wyczuł to sprzedał mu rower warty 2,5 tysiąca za 4,5 tysiąca !!! Po miesiącu ten sam człowiek poszedł do innego sklepu po bidon czy coś i zobaczył identyczny rower za 2,5 tyś - zapytał się zdziwiony skąd taka promocja i jak usłyszał że to żadna promocja, bo może dostać jeszcze z 200 zł rabatu, to się mało nie przewrócił. 

#10 EverRestOnTheBike

EverRestOnTheBike
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopad 2014 - 13:39

Z mojego punku widzenia jak sprzedawcy jak najbardziej serio. Większość cen na Allegro i Olx jest wyssana z palca. Co do uzasadnienia to zrobił to mój przedmówca mag.. Tak jest jak dla mnie realna cena, a jaką za niego uzyskasz to już zupełnie inna kwestia  :-P

#11 michalj

michalj
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 07 listopad 2014 - 10:42

Po pierwsze reklama jest dzwignia handlu. Jesli zrobilbys bardziej atrakcyjne zdjecia i opisal szegolowiej stan poszczegoolnych elementow(+zdjecia) mozliwe ze wycen byla by bardziej optymistyczna. Na allegro wiele aukcji ma zdjecia mocno podkrecone. Twoje zdjecia sa szaro buro niebieskie dlatego ich odbior moze byc slaby ;) Zrob zdjecia czyms lepszym przy ciekawszym swietle. Zobacz jak zostal sfotografowany Focus http://szosa.org/top...res-ax-20-2015/

Dwa nic nie wiemy po ile wlasciel kupil rower wiec dywagacje ze przeplacil sa srednie. Fakt jest taki ze rowery nie zyskuja na wartosci tylko traca wraz z uzywaniem.Wlozone pieniadze przy zakupie rzadko sie odzyskuje przy sprzedazy ;) Sam z reszta napisales ze korba jest juz zuzyta.

#12 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marzec 2016 - 02:10

Pozmieniało się troche w specyfikacji. Planuje zakupić przednie koło, mam na oku Koga 2TT Race na maszynach. Tylko stożek w nim jest chyba ok 30mm, na tyle mam 24mm i zastanawiam się jak to będzie wyglądać.

#13 klaksonik

klaksonik
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 marzec 2016 - 15:04

Stoję przed zakupem nowego roweru właśnie i zastanawiam się jaki rower wybrać. Pomoże ktoś laikowi? Znalazłem poradnik ceneo http://www.ceneo.pl/...ki_rower_wybrac ale nie rozwiewa wszystkich moich wątpliwości.

#14 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 marzec 2016 - 15:45

Tylko stożek w nim jest chyba ok 30mm, na tyle mam 24mm i zastanawiam się jak to będzie wyglądać.

Słabo ;) Nie idź tą drogą.

• Monowiec lubi to

#15 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 marzec 2016 - 02:09

No właśnie... jakby było na odwrót to lepiej by wyglądało! Poszukam czegoś innego.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka