Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trek Emonda Sl6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 denis_k8b

denis_k8b
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądMalbork

Napisano 12 lipiec 2014 - 11:23

Po 2 latach latania na Merida Race Lite 905 Alu zdecydowałem sie przesiaść na Carbon. Wybór padł na nowość Trek - Emonda SL 6 - z serii najlzejszych seryjnie  rowerów produkowany na swiecie. Po zamontowaniu kółek i pedałów waga pokazuje 7.3 kg. wynik niezly tak mi sie wydaje. Cięzko opisać jego w trasie bo poki co nie zdążyłem go sprawdzic. Rower zakupiony w Salon Rowerowy Bogdan Bondariew w Tczewie po zakupie został zrobiony bikefit na miejscu. serdecznie polecam wizyte w tym salonie.

Poki co link do foto http://szosa.org/top...e-4#entry245813 gdyż wykorzystałem limit na załączniki :(. Pozdro

#2 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1533 postów
  • SkądSK

Napisano 12 lipiec 2014 - 11:52

Emonda SL 6 nie jest najlżejszym seryjnie produkowanym rowerem tylko SLR 10 który wazy 4.6 kilograma i kosztuje prawie 60 tysięcy zł.

Fajnie wygląda Twój model, ale ja bym wolał czarny mat ;)

#3 RoadBikeRider

RoadBikeRider
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lipiec 2014 - 12:33

I jak przesiadka z aluminium na carbon? Jakie odczucia i wrażenia?

#4 denis_k8b

denis_k8b
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądMalbork

Napisano 12 lipiec 2014 - 15:11

poki co mało kilometrów zrobione zeby opisac wrazenia i odczucia. Ale napewno jest inaczej bardziej komfortowo. Po tygodniu treningów opisze wiecej.

Chodzi o seriie ram - zreszta niewazne szkoda czasu

Kolor rzecz gustu. Ważne ze jeżdzi.

#5 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 12 lipiec 2014 - 16:59

Trek - Emonda SL 6 - z serii najlzejszych seryjnie  rowerów produkowany na swiecie.

Rozmumiem, ze nabytek wzbudza emocje i do tego ta sama nazwa co topowa konstrukcja :)

Ale niestety konstrukcja Twojej ramy jest zupelnie inna od modelu SLR.

Rama SL 6 w rozmiarze 52 wazy 1040g, widelec 360g (nieciety). Jak na ten rozmiar ramy to tak srednio-ciezkawo, no na pewno bez rewelacji.

Co do roweru, duzo lepiej wyglada na wysokich obreczach. Zrob mu jakies przyzwoite zdjecia. Duzo pokazywanych rowerow traci na kiepskich zdjeciach ;)

#6 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 13 lipiec 2014 - 12:30

• CHris daj się nacieszyc :) .emonda dośc bardzo przypomina madone 6.9 z wczesniejszych lat z tą róznicą ze slr jest sporo lżejsza. Malowanie super bo wszędzie tylko czarny mat nuda .
  • Zaobaczymy czy Emonda zbuduje taką legende jak Madone.
  • Zastanwaim sie tez powoli nad ideą odchudzania ram skoro i tak rower ma wazyć 6.8kg. 
  • Kilometrów życzę

#7 EverRestOnTheBike

EverRestOnTheBike
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipiec 2014 - 21:09

• Zastanwaim sie tez powoli nad ideą odchudzania ram skoro i tak rower ma wazyć 6.8kg.  W wkrótce podobno ma to się zmienić stąd min Trek wypuszcza "nowy wychudzony model"  -> http://naszosie.pl/2...westii-sprzetu/

#8 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lipiec 2014 - 12:52

rower piknie wyglada, szerokosci ;)