Hej
Szukam kol i nie wiem co wybrac
myslalem na shimano RS11 albo R501 tylko nie wiem czy ta ilosc szprych wystarczy.
z gory dzieki za odpoiedzi
Napisano 15 lipiec 2014 - 17:55
Ja bym składał. Znajdź jakieś stożki na 36/32 albo 32/28 i poskładaj sobie własne koła.
gdybym sie zdecydowal zlozyc wlasne kola to co bym potrzebowal chodzi mi o naciaganie szprych jakies konkretne narzedzia?
nigdy nawet kola nie centrowalem obecnie mam kola jakies alexrim juz mi 3 szprycha poszla i juz mam dosc.
Szose mam od pol roku:)
Napisano 17 lipiec 2014 - 23:47
Napisano 18 lipiec 2014 - 07:54
gdybym sie zdecydowal zlozyc wlasne kola to co bym potrzebowal chodzi mi o naciaganie szprych jakies konkretne narzedzia?
Tą sprawę pozostaw specjaliście. Sam byś pewnie też skręcił kółko, ale potrzebowałbyś centrownicy (kilka, do kilkanaście stówek), klucz do szprych, trochę lektury z netu i dużo cierpliwości. Warsztat zrobi Ci to za kilkadziesiąt złotych.
Napisano 16 październik 2014 - 21:06
Ja jeżdżę na RS10,stożek mają 24mm i z tego co wiem to RS11 i RS21 stożki mają takie same a RS31 mają 30mm. Ważę 70kg i koła toczą się bez kłopotów. Raz centrowałem obydwa koła, ale sam. Przejechałem na nich ok 4000km i myślę, że jeszcze pojeżdżę.dobra wie moze ktos jaka jest roznica miedzy kolami shimano RS11 a RS21, RS31 ?
nie wiele roznia sie w cenie.
Napisano 07 listopad 2014 - 23:35
ekscytujace hihi
moze dla ciebie jest to smieszne ale jak szukalem kol to wszyscy pisali ze tylko recznie robione kola do takiej wagi i na priva same oferty.
Postanowilem kupic kola ze sklepu i poprostu pisze jak sie sprawuja.
Znajomy zamowil kola z wieksza iloscia szprych recznie skladane bardzo mocne ale juz drugi raz mowi ze by ich nie kupil.