Witam, chciałbym się poradzić Was w pewnej sprawie, kupiłem 16.06.2014 rower szosowy Giant Defy 1, jakaż była moja radość kiedy go wiozłem do domu ze sklepu, pierwsza szosa i od razu moja ulubiona marka, ale cóż wszystko co dobre szybko się kończy, po przejechaniu raptem 70km zaczęło coś trzeszczeć w okolicach suportu, przy lekkim pedałowaniu nie słychać tych trzasków, ale przy mocniejszym depnięciu w pedały ( szczególnie słychać te trzaski tak w okolicach lewej korby), rower był już 3 w sklepie w którym go kupiłem, (przejechałem jeszcze nim po ich naprawach w sumie ok. 200 km) i nadal było to samo aż w końcu zdecydowali się go wysłać do jakiegoś serwisu Giant, dzisiaj pojechałem go odebrać i co, nadal to samo, przejechałem się z 1km koło sklepu, gościu w sklepie twierdzi że jakiś profesjonalny serwisant go oglądał, jeździł na nim i nic nie wykrył, kiedy ewidentnie słychać trzaski z okolic suportu, zdecydowałem dzisiaj że chcę oddać ten rower i poprosiłem o zwrot pieniędzy, na to ten sprzedawca mówi mi że jak mu sklep od którego on go kupił odda kasę to wtedy mi też on odda, wątpię żeby na coś takiego poszli, moje pytanie do Was po jakim czasie można oddać rower używany? Chciałem dzisiaj iść do rzecznika praw konsumenta, ale ten akurat jest do 19 na urlopie, za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny, nie ukrywam już jestem trochę tym poirytowany, myślałem że kupując rower takiej firmy za ponad 4 tysie będę go używał bezawaryjnie i tylko słuchał szumu opon i szelestu łańcucha, a tu taki klops.
Zwrot Roweru Po Dwóch Miesiącach Od Zakupu-Porada.
Gosc_rowerowyninja_*
Posted 07 August 2014 - 19:56
Chłopie, jak już wlazłeś w internet, to użyj Googli, przeczytaj odpowiednią ustawę i dochodź swoich praw, a nie biadolisz, że sklep się będzie migał. Na razie tego nie wiesz, bo żeś nic nie zrobił. I jeszcze będziesz czekał na telefon... LOL.
Poza tym, jeśli nawet sklep będzie utrudniał dochodzenie roszczeń to są odpowiednie instytucje, do których należy się zgłosić i tyle.
Gosc_rowerowyninja_*
Posted 07 August 2014 - 20:12
LOL, nerwami. To nie ja żalę się na forum, że 2 miesiące jeżdżę niesprawnym rowerem, bo najpierw nie potrafią naprawić, a potem nie wiem, jak odzyskać pieniądze. I możesz czekać do poniedziałku, to z pewnością sklep wielkiej korporacji, więc zanim podejmą decyzję sprawa musi przejść wszystkie szczeble, od prezesa do sprzątaczki. ![]()
A ustawę należy przeczytać, bo znajomość prawa przydaje się w życiu, nie trzeba jej zaraz drukować i nią rzucać.
Posted 21 September 2014 - 23:09

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 21 September 2014 - 23:17
Nawet Koledze rower zaczął trzeszczeć dopiero po jakimś czasie. W jaki sposób serwisant miał w momencie montażu przewidzieć, że rower złożony zgodnie ze sztuką zacznie się tak zachowywać?
Wiem, że z zasady łatwo się narzeka i miesza ludzi z błotem. Spróbuj jednak postawić się po drugiej stronie i zastanowić, w jaki sposób ktokolwiek miałby być w stanie zapobiec powstaniu problemu, który staje się widoczny po kilku godzinach użytkowania.

Posted 21 September 2014 - 23:20
Jak już napisałem, ułatwić naprawę/odzyskanie pieniędzy, a nie utrudniać. Nie mieszam nikogo z błotem. Uważam po prostu, że jak się płaci spore pieniądze, to się oczekuje jakości, a wypuszczanie zakalców na rynek to chora sprawa, o której coraz częściej słyszę/czytam.
Posted 21 September 2014 - 23:25
Przecież pracownik najpierw przeserwisował rower, kiedy to nie pomogło skonsultował się z producentem, a kiedy i to nic nie dało, zwrócono klientowi pieniądze, kiedy tylko o to poprosił. Czego jeszcze oczekujesz?!
Mam wrażenie, że niektórych choćby obsypano złotem, będą niezadowoleni.