trasa fajna - dadzą w kość te zmarszczki ![]()
w zeszłym roku fajna impreza wyszła - ja się wybieram ![]()
Napisano 13 sierpień 2014 - 10:58
trasa fajna - dadzą w kość te zmarszczki ![]()
w zeszłym roku fajna impreza wyszła - ja się wybieram ![]()
Napisano 20 sierpień 2014 - 07:31
Reprezentacja KGS też będzie.
Kolarska Grupa Starobabicka https://www.facebook...63891703704377/
Napisano 03 wrzesień 2014 - 09:47
udało się komuś pobrać GPX-a z profilem wysokościowym ze stravy ?
http://www.strava.com/routes/709632
Napisano 03 wrzesień 2014 - 21:55
udało się komuś pobrać GPX-a z profilem wysokościowym ze stravy ?
Ślad zamieszczony na Stravie jest utworzony najprawdopodobniej z trasy "zaprogramowanej" w BaseCamp lub MapSource. Nie ma danych ruchowych, Strava sama przelicza ślad do profilu.
Jeśli masz BaseCamp i mapę z danymi DEM możesz zaimportować doń plik gpx i pod prawym przyciskiem użyć opcji "wybrany ślad ma korzystać z wysokości na mapie".
Dla mapy Topo Poland przewyższenie to 1135m, dla Recreational Map Europe 895m.
Różnica wynika z tego, że dane wysokościowe z Topo Poland (podobnie też googla) są jakby "poszarpane". W RME góry są znacznie "wyłagodzone" stąd tych podjazdów jest mniej.
Skłaniam się ku danym z RME (doświadczenie z innymi trasami), życie pokaże jak będzie.
Stworzyłem dwa pliki gpx z profiem, niestety nie mogę ich tu załączyć. Nie mam uprawnień...
Napisano 09 wrzesień 2014 - 07:24
impreza rozwija się w bardzo szybkim tempie - start wspólny 3 dużych grup i zabezpieczona trasa - gratulacje za ogarnięcie dla orgów
w takim tempie to za 2 lata będzie tam startowało 3 tys ludzi ![]()
w tym roku w sumie z dziećmi podobno wystartowało 900 amatorów + zawodowcy :-D
jedyny "minus" to trasa typowo pod górali ale cóż - albo zrzucę wagę albo będę robił dalej w połowie stawki :-P
Napisano 09 wrzesień 2014 - 09:59
Ja bym nie powiedział że pod górali, pod górali to może być Tatry Tour ale nie to, w czołowej grupie na dystansie 125 km na najcięższym podjeździe nie było prawie selekcji, to pokazuje jak "ciężki" był to podjazd ![]()
Duża ilość zawodników na starcie z jednej strony cieszy, z drugiej jednak widać że jest tam dużo osób którzy mają małe pojęcie o jeździe w grupie. Niestety, kraks było sporo. Jest to też wina słabej nawierzchni w niektórych miejscach.
Ma ktoś linki do zdjęć, w szczególności od fotografów na motocyklach?
Napisano 09 wrzesień 2014 - 10:06
Ja przyjechałem na metę w czwartej grupie. Bo z 40 chłopa do pracy było trzech. Ciągnałem albo ja albo zawodnik z M6...
Reszta się przywiozła. Na przyszly rok cel: Ustawić na początku i utrzymać z pierwszą bądź druga grupą. Dalej sami opierdalacze.
Kudos!
Napisano 10 wrzesień 2014 - 08:28
Na krótszej pętli też się chyba coś działo bo widziałem jednego uczestnika jak leżał wzdłuż drogi (akurat była to szeroka ścieżka rowerowa) na wysokości Kosakowa. Ja jako początkujący odpuściłem sobie ściganie, szczególnie uważałem na pierwszych dwóch kilometrach do ulicy Węglowej (do tego miejsca średnia 12km/h) :-D. Jazda w grupie wymaga pewnych umiejętności. Widziałem też jak jeden z uczestników nie zauważył krawężnika wysepki rozgraniczającej oba pasy jezdni (przy dojeździe do Rumi). Na szczęście nie upadł, ale myślę, że koło ucierpiało. I tak mamy szczęście że była piękna pogoda, sucho. Co by się działo gdyby padało? Strach się bać. Ja z wyścigu jestem bardzo zadowlony, może nie wygrałem :-D ale była to bardzo fajna przygoda.