Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wytrzymałość Kół Mavic Aksium Race

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 gruber

gruber
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądSkawina

Napisano 19 sierpień 2014 - 19:51

Witam, uszkodziłem sobie przednie koło i miałem zamiar kupić jakieś podobne nowe lub używane. Ale gdyby takie koła były wystarczająco mocne wobec mojej wagi 90kg to lepiej było by mieć komplet. Jeśli ktoś z Was wie czy te koła są odpowiednie do mojej wagi to proszę o radę.

http://allegro.pl/ko...html?source=mlt

#2 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 19 sierpień 2014 - 19:56

mogą być problemy, mojemu koledze pękła tylna felga a waży podobnie, one mają za mało szprych zwyczajnie ;)

mam dobre koła, pisz PW

#3 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpień 2014 - 23:19

raczej nie , używane maviki mogą być zuzyte a to jest wtedy bezsensu zakup, moge ci tam jakieś kółko do przodu zrobić , zadzwoń ,

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#4 kapral_szef

kapral_szef
  • Użytkownik
  • 353 postów
  • SkądKalisz

Napisano 20 sierpień 2014 - 06:07

wydaje mi się że aksiumy są całkiem mocnymi kółkami przynajmniej na moje 75kg, jeżdżą sporo a od nowości nie miały żadnej centry ani luzu w piastach, może miałem szczęście bo jeszcze wcześniej na treningu używałem seryjnych bontragerów select i tez nic się nie działo :) chociaż jakbym drugi raz podejmował decyzje o zakupie kółek do treningu to wziąłbym coś składanego, z powszechnie dostępnymi częsciami zamiennymi, mega mocnego i sztywnego nawet jakby ważyło w okolicach 2kg... na trening idealne :)

#5 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1562 postów
  • Skądpolska

Napisano 20 sierpień 2014 - 07:04

Ale gdyby takie koła były wystarczająco mocne wobec mojej wagi 90kg to lepiej było by mieć komplet. Jeśli ktoś z Was wie czy te koła są odpowiednie do mojej wagi to proszę o radę.

Rozwalić można każde koło zależy jaki i ile się jeździ.ale jak w miarę uważnie to nic się nie powinno wydarzyć moim zdaniem.

Brat który waży ca 90 kg przez kilka lat jeździł na Cube Attempt z Mavic Aksium teraz od 3 lat ma Rose również z Mavic Aksium i nic sie nie dzieje.

Może nie jeździ znowu tak dużo ale jeszcze koła nie były nawet centrowane( nie mówiąc już o jakimś smarowaniu , rozbieraniu, konserwacji)

#6 gruber

gruber
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądSkawina

Napisano 20 sierpień 2014 - 07:41

Spike będę dzisiaj w Krakowie do podjadę do Ciebie jak zdążę.

Sprawa załatwiona, dziękuję wszystkim za pomoc.

Dodaj odpowiedź