Cześć,
Szukam dobrych linek i pancerzy do roweru który składam, większość napędu do grupa 105, przednia przerzutka na górny ciąg CX70 i hamulce tarczowe Avid BB5 R
Razem z klamkami dostałem dwie sztuki linki do przerzutek, warto ich użyć?
Pancerz chyba najlepiej kupować z metra? Czy bardziej opłacalny jest zakup zestawu?
Pancerz od przerzutek jest taki sam jak od hamulców tarczowych?
Ile metrów pancerza trzeba kupić na cały rower?
Oraz przede wszystkim jaką firmę polecacie która produkuje dobre pancerze i linki?
Linki I Pancerze Do Przełaju Pod 105
Napisano 21 sierpień 2014 - 15:15
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Gosc_marvelo_*
Napisano 21 sierpień 2014 - 16:33
Cześć,
Szukam dobrych linek i pancerzy do roweru który składam, większość napędu do grupa 105, przednia przerzutka na górny ciąg CX70 i hamulce tarczowe Avid BB5 R
Razem z klamkami dostałem dwie sztuki linki do przerzutek, warto ich użyć?
Pancerz chyba najlepiej kupować z metra? Czy bardziej opłacalny jest zakup zestawu?
Pancerz od przerzutek jest taki sam jak od hamulców tarczowych?
Ile metrów pancerza trzeba kupić na cały rower?
Oraz przede wszystkim jaką firmę polecacie która produkuje dobre pancerze i linki?
Pancerz do hamulców tarczowych (mechanicznych) jest taki sam jak do innych hamulców na linkę i w żadnym razie nie można użyć tam pancerza od przerzutek (takiego z podłużnych drutów).
Pancerza zawsze lepiej kupić trochę więcej, zostanie na następną wymianę. A jak kupisz mniej i zostaną ścinki po 10-30 cm to często i tak trzeba wyrzucić.
Linki dołączone do klamkomanetek (Shimano?) jak najbardziej warto wykorzystać.
Osobiście mam dobre doświadczenia z linkami Jagwire, nawet takimi galwanizowanymi.
Napisano 21 sierpień 2014 - 17:48
Właśnie, dobrze pasowały by czarne linki. Dobrze wiedzieć, że nie będą sprawiać problemów.
Spokojnie chyba wystarczy zestaw 2 x 2m do przerzutek i 2 x 2m do hamulców? Do hamulców to chyba i za dużo.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade