Rama - pomoc w poszukiwaniu??
Posted 11 August 2009 - 19:41
Krótko i na temat, szukam ramy aluminium lub carbon do 2500PLN. Chodzi mi o frameset z widelcem i sztycą (ostatecznie moze być bez sztycy). Rozumiem że carbon bedzie trudno znaleźć ale jeżeli znacie coś co może być przyzwoite to śmiało proponujcie. Myślałem o whistle crow lub specu allez.
Pozdrawiam.
Posted 11 August 2009 - 21:43
mi się podoba ta rama... nie mam pojęcia jak się spisuje i sam chciałbym zadać pytanie czy warto takie cudo(jak dla mnie :-P ) kupować...
Posted 11 August 2009 - 21:52
O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.
Posted 11 August 2009 - 22:03
Posted 11 August 2009 - 22:13
A zobacz to ; niezla cena , choc on szuka do 2500 ( a to bedzie chyba ze 3500 ):
http://www.gambacicl...io-pi-2163.html
Posted 11 August 2009 - 22:16
http://lnx.cavaliere...age.php?pID=946
a tu specyfikacja : http://lnx.cavaliere...products_id=946
Posted 12 August 2009 - 05:16
Co do wymienionej przez Ciebie Spec Allez. Widzialem ja na zywca. Naprawde robi niesamowite wrazenie jak na alu. Co do jakosci ogladanego egzemplarza (spawy, farba, rurki, geo) nie mozna sie przyczepic. Jednyny minus - jak dla mnie. Wole ramy classic, Allez ma wygieta w palak gorna rure. Wyglada to bardzo cool, ale akurat mi nie lezy.
Posted 12 August 2009 - 06:37
Sama rama wygląda nieźle. Jest z lepszego aluminium E5, tył jest z karbonu, ale cena też dosyć wysoka ...
Z rzeczy dostępnych Scott S10, baaardzo fajna rama, fajnie wyglądająca, za ok. 1650 PLN, cała aluminiowa z karbo widelcem. Dokładając sztycę karbonową będzie akurat coś w stylu 2500 PLN.
Dla formalności wspomnę tylko o ramie Orbea, cena ok. 2000 z tego co pamiętam, ale nic specjalnego, średnio wykończona i przyciężkawa... Nazywa się bodajże AQUA.
Cannon chce za nową ramę 4.000 PLN (cały rower na Tiagrze - 4500) - CAAD 9. Rozbój w biały dzień.
Może być jeszcze WIlier La Triestina np. od Pana Chrzankowskiego za 2000 PLN. Tył z karbonu, dziwna geometria. W kolorze Lampre daje po oczach jak choinka, super.
Giant DEFY - jeśli pasuje wygląd - aluminiowa fajnie wykończona rama ;-)
Rama Felt-a F75 - alu, tył i widelec z karbonu, potrójnie cieniowana. Ceny nie pamiętam.
Trochę tego by się znalazło :-)
Posted 12 August 2009 - 11:44
xanavi, widziałeś to ? :
http://www.allegro.p...wa_56_nowa.html
Co do tej propozycji to obawiam sie kiepawej jakości no-name-ów. Podoba mi sie Speedster s10 i spec.
NSR??? Pierwszy raz widze taką rame. Czy ktoś miał kontakt z taką ramą??
Wilier od chrzanowskiego też był na mojej liście ale jakoś do mnie nie przemawia.
Może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje co do carbonu max 3000PLN??
Felt odpada, kumplowi ostatnio tylny trójkąt pękł w CA-1:/
Posted 12 August 2009 - 14:23
(UPDATE) Another Italian Company in Liquidation
CASTELPLANIO, Italy – Last month Bike Europe reported on the fact that the Italian bike industry was about to loose another A-brand and that handlebar, stem, seatpost and fork manufacturer Italmanubri had gone into a voluntary liquidation. Fortunately, it looks as this company will find a new owner.
However, the latest news is that again an Italian company – a bike maker this time - is in trouble. The financial difficulties are so deep that FIB - Fabbrica Italiana Biciclette SpA is in a voluntary liquidation.
“The fierce competition in Italy has put a lot of pressure on the price of our NSR and Nuzzi bikes” says owner Matteo Nuzzi of FIB. “We could no longer run a healthy business and the export only was not profitable enough to continue our production. We have decided to cease the production as of now and to start looking for a production partner.”
“As a result of this decision 40 jobs will be lost, while some 12 people will continue in our office, R&D and in the production of a small number of high end racing bikes.” The voluntary liquidation of FIB - Fabbrica Italiana Biciclette SpA is handled by the founder of the company: Matteo Nuzzi.
FIB was started in 1997 by Matteo Nuzzi. It’s a small scale bike maker that despite its size offers a full line of bikes. On its website - www.nuzzisportracing.com – the company shows a range that includes roadrace, MTB, Trekking, City Kids and Freeride bikes. According to Matteo Nuzzi, the bikes are sold in Italy via 300 dealers.
Firma padla , ale rowery klepali ladne pare lat... We Wloszech nie jest to nieznan marka ( mocni w MTB ) , ale troszke mniejsza od gigantow...
Posted 14 August 2009 - 17:54
Ja na dniach złożyłem szoskę na ramce Speca Allez, 105, fulcrumy 7 i powiem Wam, że jest boska. Na swój rozm. - 58 cm czekałem tydzień, ramka j.w. ma widelec przód, tył karbon i wygiętą górną rurkę co przypomina boskie Tarmaci
Pozdr.
Posted 02 September 2009 - 18:39