Skocz do zawartości

Ramy Dedacciai

nerissimo

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2014 - 09:17

Witam,

może ktoś podzielić się swoimi osobistymi 'impresjami' na temat wyrobów Dedy w temacie ram? :)

Wstępnie interesuje mnie Nerissiomo:

http://www.dedacciai...N/nerissimo.htm

faktycznie klepią je w Italii? Czy tylko tam malują?

Szukam czegoś w rozmiarze 54 o niezbyt wymagającej geometrii. Schowane linki, support BSA i takie tam. Trudno o jakąś alternatywę w kraju. Ribble nie chce wysyłać do Polski, Planet-X niezbyt mi się podoba. Peritus ramy dopiero w nowym roku, to samo Canyon - Marzec 2015. bike-discount.de i bike24.de przejrzane.

pozdrawiam

T.

#2 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 wrzesień 2014 - 18:38

Kolega ujeżdzą setram tej firmy , inny model fakt ale bardzo lekki , ale działa od ponad roku po montażu .

...........w Italii...... naklejki w środku ramy były po chińsku , wiec z Italią mało wspólnego ta firma ma .

za połowe tej ceny kupisz na ebayu albo od producenta z chin .

Ostatnio miałem w ręku podróbke Pinarello, nawet sie przejechałem na tym ,,,też działa , także dla mnie bez różnicy ,,,,oprócz tego że zostanie ze 2 klocki na osprzęt a to prawie cała grupa nowa 105 na 11 s !

https://picasaweb.go...icycleAndWheels

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#3 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2014 - 20:30

Dzięki SPIKE za komentarz

z drugiej strony co dzisiaj nie jest robione na wschodzie? Przez moment na tapecie była Cervelo R3 - i też chińskie

się okazuje. Nie mam nic na przeciw, tylko, żeby kontrola jakości jakaś była.

Generalnie myślałem o zakupach za murem ale trochę odstraszają mnie kłopoty w przypadku np. błędnej wysyłki czy reklamacji.

Tutaj gwarant jest europejski, sprzedawca polski.

Pewnie skończy się na Ribble czy Peritusie bo cena za ramę ze wschodu poniżej 3 tys. jest dla mnie do zaakceptowania.

pozdrawiam

T.

#4 tomekhel

tomekhel
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 maj 2015 - 16:49

Kolego Spike, akurat jestem dystrybutorem marki Dedacciai Strada. Dedacciai Strada i Deda Elementi (to ta sama firma) ma po prostu swoją fabrykę na Tajwanie, właśnie dlatego aby ramę można było kupić za np 4190 PLN, a nie np. tysiąc czy więcej drożej. Nie jest to Chińczyk w takim kontekście, że coś sobie tam zamawiają i nie wiedzą co. Ramy aluminiowe, tytanowe, stalowe są nadal robione MADE IN ITALY, natomiast karbony na Tajwanie w ich fabryce, a następnie wszystkie malowane we Włoszech. Klient może sobie nawet zrobić swoje malowanie i wszystko jest robione we Włoszech. Czas malowania "custom" to ok 10-15 dni. Adres ich fabryki na Tajwanie jest oficjalnie podawany w stopce, tak więc pisanie, że firma ma mało wspólnego z Włochami jest trochę nie na miejscu i jest sporym błędem. Po prostu ma swoją drugą fabrykę, aby obniżyć koszta. Co ciekawe biuro projektowe Dedy nadal (jak to miało miejsce w latach 90'tych) wykonuje swoje produkty (widelce, ramy) dla innych marek, ale jakich tego już nie mogę zdradzić. Kontrola zatem jest i to spora, a gwarancja również. 

Pozdrawiam

TH

www.dedacciaistrada.com/pol

#5 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Napisano 19 maj 2015 - 09:54

Witam Panie Tomku,

zupełnie a'propos - jednak udało nam się ubić interes :)  i jeżdżę na ramie Nerissimo od zeszłego roku.

Jak na razie złego słowa powiedzieć nie mogę.

pozdrawiam

T.

Dodaj odpowiedź