Romet na 2015 rok zaprezentuje niezły rower, jeśli utrzymają niską cenę w okolicach 4 tysięcy.
http://magazynbike.p...tion=12&aid=382
W nowym numerze Bike są wrażenia z jazdy, i są bardzo pozytywne.
Moim zdaniem Romet może mocno zamieszać w tym przedziale cenowym.
Waga roweru 7,5 kg.
Co o nim sądzicie?
Romet Huragan Crd
Napisano 18 wrzesień 2014 - 19:18
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 18 wrzesień 2014 - 20:43
W sumie racja, nie pomyślałem że karbonowa rama.
Ale ciekaw jestem i tak ceny.
Napisano 19 wrzesień 2014 - 10:53
...a kto na przykład ma szosówkę z ramą węglową na pełnej 105 za mniej? Piszę o "fabryce", nie o składakach.
Rzuciłem okiem na takiego Scotta CR1 z pełną 105 jest wystawiony na stronie za 7 tysięcy bez 50 złotych bodajże...
giant tcr advanced 2 na 2015 - full carbon, nowa 105ka wprawdzie nie pełna-katalog 5999 gościu w sklepie w kielcach zaproponował mi 4900 tylko odbiór pod koniec roku...
Napisano 19 wrzesień 2014 - 11:26
ojcie_c tylko Romet nie ma takiej marki jak Scott czy inne firmy, jedyna szansa dla nich na zaistnienie to walka ceną.
Rower za 4,5 czy 6 tysięcy to nie zwykły góral którego rodzice kupują dziecku na święta tylko sprzęt dla tych bardziej zaawansowanych którzy znają się na rzeczy.i wiedzą czego chcą i ile coś jest warte.
Romet tym rowerem ma szansę zaistnieć, jeśli tylko nie wyleje dziecka z kąpieli.
Napisano 19 wrzesień 2014 - 13:48
Załóżmy, że mnie stać, i że ten Romet kosztuje 7000.
Kupuję go bez zastanowienia.
Giant pod względem stylistyki popsuł wszystkie modele Defy na 2015 rok, a w kompozytowym TCR nie podoba mi się ta masywna główka ramy. Scott CR1 - już lepiej, ale Romet jest po prostu ładniejszy.
Wydając jakiekolwiek pieniądze na rower muszę być pewny, że on będzie mi się podobał - a ten Huragan BARDZO mi się podoba.
Napisano 23 wrzesień 2014 - 09:19
Napisano 23 wrzesień 2014 - 10:15
Osobiście wierzę, że planetx ma większe doświadczenie w produkcji komponentów. Wystarczy popatrzeć na ich ostatnią wyprzedaż prototypów, gdy firmę opuszczał ich inżynier.
Fakt, produkcja jest gdzie indziej ale to jest ich projekt. To samo robią inni.
Romet zrobił copy&paste za kosmiczną kasę
Co do ceny - masz rację, obecnie 1200 Jurków tyle że 105 to nie ta najnowsza.
Ostatnio jednak była seria limitowana za 999Jurków na 105tce
Spierał się nie będę, każdy kupi co mu się podoba ![]()
CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych
Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie
Sklep - obręcze, piasty, szprychy
Wrocław
Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04
Napisano 23 wrzesień 2014 - 11:10
No to jeśli taka będzie cena w sklepach to amen
Na kogo oni liczą, że kto im kupi te rowery? :|
Napisano 30 wrzesień 2014 - 20:02
Pojawiła się już na stronie Rometa pełna oferta szosówek na 2015 rok: http://www.romet.pl/...9,675,2015.html
Wreszcie jakaś ciekawa geometria i estetyka ram. Ponad to na plus można zaliczyć wprowadzenie carbonowych widelców i kompaktowych korb zamiast trypli w Huraganie 2.0 i 3.0. Ceny delikatnie mówiąc super przystępne nie są ale i tak bardziej niż nowa seria Krossa (Huragan 3.0 na Tiagrze 3700zł vs Vento 4.0 na Tiagrze 3999zł). Mimo drożyzny czuję jednak, że nowa seria Huraganów może cieszyć się większym powodzeniem niż te z ostatnich dwóch lat.