witam
w mojej szosie padła właśnie korba (wytarte miejsce osadzenia łożyska ), był to pierwszy Sram Red . Podjąłem decyzję o zakupię nowej korby , starej nie opłaca mi się już wklejać na Loctite bo po 300 km jest to samo . Wybór padł na nowy model Srama , a mianowicie Red Exogram .
Moje pytanie dotyczy kompatybilności korby z przednią przerzutką , jest to pierwszy Sram Red . Czy będzie to normalnie działać , czy mogą być jakieś problemy ?
Drugie pytanie odnosi się do montażu korby w ramie . Rama jest po BB30 , ale gdzieś w manualu Sram'a wyczytałem że są korby z dwoma długościami osi , nie wiem czy tyczy się to też nowego Red'a. Korba jaką wybrałem jest pod BB30 i posiada nakrętkę kasującą luz na ramieniu . Czy do tej korby będą mi potrzebne tak jak w przypadku starego modelu podkładki plastikowe , sprężyste metalowe , czy wystarczy tylko ta czarna podkładka która znajduje się bezpośrednio przy łożysku ?
Czy nowy model korby jest dobrym wyborem , czy może lepiej zakupić ten sam pierwszy model . Dodam że cena jest taka sama w moim wypadku .
pozdrawiam