Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażer In'ride 300 B'twin

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Prem

Prem
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 13 listopad 2014 - 16:27

Proszę o opinie czy warto się zainteresować tym trenażerem  - jest to jedyny trenażer na jaki mnie w tej chwili mnie stać. zatem wybór jest taki kupić ten czy wcale nie kupować. 

Jedno ważne kryterium to jak cicho pracuje taki trenażer (oczywiście z odpowiednia oponą)

http://www.decathlon...id_8315759.html

Dzięki za opinie!

#2 Gosc_jaro0011_*

Gosc_jaro0011_*
  • Gość

Napisano 21 listopad 2014 - 09:04

Też się zastanawiam nad tym sprzętem. Co do hałasu to nie jest chyba źle:

#3 rafal46

rafal46
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25 listopad 2014 - 14:16

Kupiliście go? Jakie macie o nim zdanie?

#4 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopad 2014 - 12:06

W moim in'ride zauważyłem pierszy problem- obudowa oporu magnetycznego na połączeniu z rolka jest z plastiku który się łatwo uplastycznia po rozgrzaniu po kilku minutach kręcenia co powoduje odksztalcenie, opadanie układu oporowego i strasznie brzdękanie o siebie jego elementów. Problem rozwiazalem mało elegancko lecz nader skutecznie: rozciagniety drut od obudowy oporu do ramy trenażera utrzymuje układ w osi i nie brzęczy

#5 danekpl

danekpl
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19 styczeń 2015 - 16:46

@spi630 a mógłbyś zrobić zdjęcie swojego patentu, bo mnie łzy do oczu się wlewają jak używam trzeszcząco-stukającego trenażera Btwin :(

#6 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 postów
  • SkądZgorzała

Napisano 19 styczeń 2015 - 17:45

Panowie - hałas zależy również od prędkości - czyli wyższy będzie np. przy przełożeniu 50/15 i kad 90 oraz obciążeniu nr 3 niż przy maksymalnym obciążeniu, kad 90 a przełożeniach 34/15 - daję tylko przykład. Obciążenie treningowe będzie takie samo, kadencja taka sama, tętno powinno być podobne. A hałas znacznie niższy. Sami zobaczycie. pozdr

PS takie filmy nic niemówią, bo: nie wiadomo jaki był mikrofon, jak było nastawione tzw gain, czyli czułość, jaki był typ mikrofonu (kierunkowy, omnipolarny) i wreszcie z jaką głośnością odtwarzać będzie człowiek na swoim komputerze. Słowem - nic to nie mówi.

#7 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 styczeń 2015 - 18:06

@spi630 a mógłbyś zrobić zdjęcie swojego patentu, bo mnie łzy do oczu się wlewają jak używam trzeszcząco-stukającego trenażera Btwin :(

Dołączona grafika

#8 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 styczeń 2015 - 09:06

Udało mi się dostać nówkę edycji z zeszłego roku za 220 pln, Polecam negocjować ceny w sklepach (na plakietce 350). Film z laptopa zagłusza hałas, w pokoju obok nie przeszkadza, więc chyba nie jest tak źle, jakość adekwatna do ceny. Używam przeło 52/13 i najsłabszego oporu - w "realu' najrzadziej używam tej koronki więc może się "marnować" na trenażerze.

#9 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 21 styczeń 2015 - 12:39

Przy tym przełożeniu generujesz największy hałas (w stosunku do generowanej mocy), no chyba, że Twoim celem faktycznie jest 52/13 w celu wyrównania zużycia zębatek kasety.

Co do hałasu - nieprawdą jest, że film (dźwięk filmu) zagłusza hałas, on go po prostu potęguje, poziom dźwięku filmu musi być znacznie wyższy, niż gdyby hałasu nie generował również trenażer. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są słuchawki - przewodowe, lub lepiej - bezprzewodowe, używam słuchawek BT, nadajnik BT jest włączony do gniazda słuchawkowego amplitunera, ale jak komuś wystarcza dźwięk z komputera, to laptopy na ogół mają BT, do PC zawsze można dorzucić dongla BT za parę złociszy.

• parmenides i qzn lubią to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

Dodaj odpowiedź